Trump a cerut „înarmarea cetăţenilor” pentru a lupta împotriva „răului din societate”, după masacrul din Texas

Data publicării:
Texas School Shooting NRA
Foto: Profimedia Images

Fostul preşedinte Donald Trump a cerut vineri „înarmarea cetăţenilor” pentru a lupta împotriva „răului din societatea noastră”, care, a spus el, se află în spatele masacrului de la şcoala primară din Texas, transmite AFP.

Miliardarul republican a luat cuvântul în faţa celui mai mai important lobby american al armelor de foc, care, întâmplător, şi-a ţinut convenţia anuală la câteva sute de mile de oraşul din Texas unde a avut loc masacrul în care au fost ucişi 19 copii şi două profesoare.

„Existenţa răului în societatea noastră nu este un motiv pentru a dezarma cetăţenii care respectă legea", a spus fostul preşedinte. „Existenţa răului este motivul pentru care este necesară înarmarea cetăţenilor care respectă legea”, a spus el.

Donald Trump l-a acuzat pe succesorul său, Joe Biden, şi Partidul Democrat că exploatează politic „lacrimile familiilor îndoliate” încercând să adopte legi privind armele.

Ca răspuns la apelurile de limitare a numărului armelor, conservatorii vin cu contra-argumentul unei mai bune tratări a problemelor de sănătate mintală ale americanilor, aspect asupra căruia Donald Trump a insistat în mod deosebit vineri. Atacatorul era un „nebun scăpat de sub control”, a estimat fostul preşedinte. „Va arde în iad”, a spus el.

Donald Trump a cerut, de asemenea, o securitate sporită în şcolile americane, sugerând instalarea de „garduri zdravene” şi detectoare de metale în faţa şcolilor, precum şi înarmarea profesorilor.

Anterior, la aceeaşi convenţie a National Rifle Association (NRA), senatorul de Texas Ted Cruz a estimat că interzicerea sau confiscarea armelor ar duce la o creştere a criminalităţii. „Mult mai multe mame singure ar fi agresate, violate sau ucise în metrou”, a spus el.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri