„Tu vei muri de mâna mea!”. Mărturie în cazul tânărului din Vaslui împușcat de un polițist

Data publicării:
marturie barbat vaslui

Răsturnare de situaţie în ancheta poliţistului care a împuşcat mortal un tânăr din Vaslui. După ce a fost acuzat de omor, oamenii legii au schimbat încadrarea faptei, iar agentul este cercetat, din nou, pentru ucidere din culpă. Între timp, a fost suspendat. Testele balistice vor arăta dacă tânărul a fost împuşcat accidental sau intenţionat, susţin oamenii legii.

L-au ciuruit. Nu a făcut absolut niciun rău la nimeni”, spune fratele tânărului împușcat.

Distruse de durere, rudele l-au luat acasă pe Adrian Munteanu. Tânărul abia împlinise 27 de ani, luni. Părinţii sunt convinşi că fiul lor nu a fost împuşcat accidental.

„Polițist la circulație să scoți tu pistolul din toc... unde fugea? Putea să fugă pe jos? Îl lua, făcea un an-doi de pușcărie, dar nu îl omora. Din greșeală... cum din greșeală, scoți pistolul din greseala și-l împuști?”, adaugă Constantin Munteanu, tatăl tânărului împușcat.

Mai mult, cunoscuţii susţin că victima şi poliţistul au mai avut conflicte în trecut.

Prieten: În urmă cu un an ne-a oprit, eram în mașină cu el, ne duceam în oraș. Și a spus în față: „Tu vei muri de mâna mea!”

Prieten: În momentul în care iei un om, îi pui mâinile la spate și îi pui cătușele... cum s-a descărcat arma? Un polițist poate să îi pună cătușele cu o singură mână?

Joi dimineaţă, Adrian Munteanu a fost prins, din nou, la volan. Conducea fără permis şi a avut ghinionul să treacă pe lângă poliţistul care-l mai prinsese şi-n trecut.

„A avut mania asta cu volanul, cu mașinile. Era îndrăgostit de șofat și băutură. Băutura i-a bulversat mintea și nu asculta de nimeni”, spune Emil Barnea, unchiul tânărului.

Adrian Munteanu era nepot de fost şef de Poliţie Rutieră în Vaslui. Mihai Vizitiu, poliţistul care l-a împuşcat, e cel care l-a denunţat pe unchiul victimei, în dosarul de corupţie ce l-a lăsat fără funcție.

Eu tot îi spuneam, vezi că ăsta e hoț bătrân. Iaca ce încredere o mai avut în el”, spune Gheorghe Munteanu, tatăl fostului şef al Poliţiei Rutiere Vaslui.

Până la finalizarea cercetărilor, polițistul a fost suspendat. Dosarul e unul complicat. Mihai Vizitiu a fost cercetat iniţial pentru ucidere din culpă. Apoi încadrarea juridică s-a schimbat în omor. Câteva ore mai târziu, fapta a reprimit încadrarea mai uşoară.

Poliţistul este pus la dispoziţie, nu se pune problema unei măsuri preventive la acest moment. (A fost poliţistul în pericol?) Nu s-a pus problema unui pericol. (A fost vorba de o răzbunare?) Nu putem să speculăm pe aceste chestiuni. Urmează să stabilim încadrarea finală şi să vedem dacă se impune trimiterea în judecată a ofiţerului de poliţie”, declară Sorin Armeanu, prim-procuror.

Expertiza balistică, spun oamenii legii, va fi cea care va arăta dacă pistolul s-a descărcat accidental sau tânărul a fost împuşcat intenţionat de poliţist.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri