Tudor Giurgiu, la Digi24: Noul clip de promovare a României „e de o stupizenie și de un comic involuntar teribil”

Data actualizării: Data publicării:
linguri de lemn

Regizorul Tudor Giurgiu a comentat, la Digi24, noul clip de promovare a României, pe care îl consideră ridicol. Regizorul spune că nu l-ar face să vrea să vină să viziteze țara, dacă ar fi străin.

Este de o stupizenie și de un comic involuntar teribil, nu cred că vreun străin poate să vadă așa ceva și să spună: wow, pun România pe hartă. Nu m-a emoționat deloc, mi se pare de un ridicol, de la un cap la altul, să aduci o dronă să o plimbi prin locuri din țară. Gândim și judecăm cu stereotipuri”, a spus Tudor Giurgiu la emisiunea „În fața ta”.

Întrebat dacă ar trebui scos Dracula din clipurile de promovare, regizorul a spus: „Nu cred că ar trebui scos, dar de ce nu se face o reconstituire, nu știu, să faci un filmuleț amuzant de un minut la castelul, la hotelul de la Tihuța, nu știu dacă mai există, din Năsăud, care e de un comic absurd, o replică grotescă a castelului lui Dracula. Știu că sunt străini care vin, sărbătoresc Halloween-ul, noi nu avem autoironie, lucru remarcat și când se făceau emisiuni de travel aici și toți oficialii din turism era scorțoși.

Noi mereu trebuie să pictam o țară cu un bucolic exagerat, cu aceleași doamne din Maramureș îmbrăcate în costum popular. Nu avem autoironie și nu știm să râdem de propriile mituri. Eu nu aș scoate Dracula, dar l-aș trata cu totul altfel”, a mai spus Tudor Giurgiu.

Ministerul Turismului a făcut public noul videoclip de promovare a României. Filmul are 3 minute şi jumătate şi mesajul: „România, o destinație pentru 365 de zile de vacanță pe an". În imagini apar clădiri istorice şi obiceiuri populare, alături de cluburi și festivaluri de muzică. Pe coloana sonoră se aude naistul Nicolae Voiculeț, iar Ilie Năstase este singura vedetă care apare în clip.

Urmăriți aici interviul integral.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri