Toader: Guvernul va adopta o OUG pentru modificarea legii recursului compensatoriu

Data actualizării: Data publicării:
sedinta psd tudorel toader_Inquam Photos - George Calin (2)

Guvernul va adopta săptămâna viitoare o Ordonanță de Urgență pentru modificarea condițiilor legii recursului compensatoriu, a declarat, marți, pentru HotNews.ro, ministrul Justiției, Tudorel Toader.

sedinta psd tudorel toader_Inquam Photos - George Calin (2)
Foto: Inquam Photos/George Călin

„Soluțiile vor fi prezentate, poate și adoptate săptămâna următoare. Va fi o Ordonanță de Urgență de modificare a legii”, a declarat, marți, Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei s-a întâlnit luni cu premierul Viorica Dăncilă, pentru a-i prezenta rezultatele evaluării consecinţelor legii privind recursul compensatoriu şi posibilele soluţii de urmat.

Ministrul Justiţiei a avut şi miercurea trecută o întâlnire cu Viorica Dăncilă pe tema Legii recursului compensatoriu şi a consecinţelor acesteia, după scandalul generat de crima de la Mediaş, comisă de un recidivist.

După discuţia cu premierul, Tudorel Toader a precizat că Legea recursului compensatoriu a fost promovată de Guvernul tehnocrat, a fost votată şi de parlamentari USR şi PNL, iar preşedintele a promulgat-o fără să o atace la CCR. Toader a precizat că, în urma întâlnirii pe care a avut-o cu premierul Viorica Dăncilă, va face o evaluare a consecinţelor legii, iar luni dimineaţă îi va prezenta şefei Guvernului propuneri legislative şi non-legislative.

„Problema supraaglomerării penitenciarelor trebuie să fie rezolvată în acord cu standardele europene. Adevărul trebuie să fie cunoscut, trebuie să fie scos la suprafaţă pentru a cunoaşte stare de fapt, pentru a cunoaşte, pentru a şti când şi ce măsuri trebuiesc luate pentru îndreptarea lucrurilor, a stării de fapt”, a afirmat Tudorel Toader.

Și președintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului să facă o evaluare a consecințelor aplicării legii recursului compensatoriu și să ia măsurile care se impun pentru a proteja populația, în urma numeroaselor infracțiuni comise de cei care au ieșit mai devreme din penitenciare, beneficiind de această lege. 

Legea recursului compensatoriu a fost votată în 9 mai 2017 de Camera Deputaților, decizională, cu 175 de voturi pentru, din partea PSD, ALDE, UDMR și minorități, și 85 împotrivă, de la PNL și USR. Forma ajunsă în Parlament a fost modificată substanțial de către actuala coaliție la putere, față de forma propusă de guvernul tehnocrat.

Citiţi şi:

Grindeanu îi răspunde lui Cioloș: Recursul compensatoriu a fost adoptat exact în forma iniţiată de Raluca Prună

Tudorel Toader dă vina pe guvernul tehnocrat pentru recursul compensatoriu. Raluca Prună îi dă replica

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri