Tudose, avertisment pentru "eroii" ANPC Constanţa. Şeful instituţiei: "Ce am găsit era de noaptea minţii"

Data actualizării: Data publicării:
tudose FB

Premierul Mihai Tudose anunţă că nu vrea eroi apăruţi peste noapte, care pozează în salvatorii naţiei. E, de fapt, un răspuns la o întrebare privind recentele controale pe litoral ale inspectorilor de la Protecţia Consumatorului. Şi un detaliu foarte important - şeful Guvernului a făcut declaraţia în timp ce participa la inaugurarea unui hotel de lux, în staţiunea Mamaia. Şi, coincidenţă sau nu, proprietarul acestui hotel spune că aceste verificări făcute de Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului sunt doar acţiuni de imagine.

Premierul Mihai Tudose despre controalele ANPC: „Atât timp cât aceste armate de oameni vor acţiona cu bună credinţă şi pentru interesul cetăţeanului sunt perfect de acord nu-mi plac acei eroi de peste noapte care se trezesc foarte brusc că ei sunt salvatorii naţiei şi taie în carne vie unde nu e cazul neaplicand nici măcar legislaţia în vigoare pe legea prevenţiei. Unde sunt cazuri flagrante, evident, că măsuri drastice se impun”.

Ce au găsit inspectorii CJPC Constanţa: carne expirată de jumătate de an sau ţinută la peste 23 de grade Celsius, mucuri de ţigară aruncate pe jos şi ustensile de bucătărie murdare, gândaci în frigidere şi peste tot în bucătăria unui fast-food situat în centrul istoric al Constanţei.

Amenzi date de ANPC:

în mai 2017 – 857.000 de lei

în mai 2016 – 130.000 de lei

iunie 2017 - 630.000 de lei

iunie 2016 - 68.000 de lei

mai-iunie - 1,5 milioane de lei

Responsabilul de aceste controale - şeful de la Protecţia Consumatorului Constanţa - spune că e gata să dea explicaţii în faţa prim-ministrului. Precizează însă din start că lucrurile pe care le-au descoperit subalternii săi pe litoralul românesc sunt "de noaptea minţii".

În plus, Horia Constantinescu adaugă că e posibil ca buna colaborare pe care a avut-o cu presa să-i fi afectat relaţia cu şefii săi.

Horia Constatinescu, şeful CJPC Constanţa: „Mă pun la dispoziţia primului ministru pentru orice explicaţie şi nu pentru a mă scuza sau pentru a mă justifica, ci pentru a explica că lucrurile găsite pe litoralul românesc sunt de noaptea minţii în unele situaţii şi ştiţi şi dumneavoastră, pentru că au fost mai mult decât transparente în presă. Colaborarea cu dumneavoastră am considerat-o esenţială şi poate acest lucru a dăunat relaţiei dintre mine şi superiorii mei”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri