Sari la conținut

Tudose: Sunt bani suficienţi şi nu e nicio problemă cu plata pensiilor

Premierul Mihai Tudose dă asigurări că sunt bani suficienţi pentru plata pensiilor şi că nu este nicio problemă din acest punct de vedere, informează news.ro.

170427_MIHAI_TUDOSE_05_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea

Mihai Tudose / Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

„Sunt bani suficienţi, nu este nicio problemă în plata pensiilor. Nu se poate lega noua Lege a pensiilor de bugetul de anul acesta. Tot ceea ce înseamnă discuţii pe Pilonul II se face la nivelul Ministerului de Finanţe, al ASF şi al CAnei Naţionale de Pensii. S-au descoperit acolo mici probleme în ceea ce priveşte comisioanele luate, mai mult decât trebuie, aproape 10 ani”, a declarat, sâmbătă seară, premierul Tudose, într-o conferinţă de presă la Mamaia, susţinută alături de liderul PSD, Liviu Dragnea.

Premierul a adăugat că această analiză privind structura Pilonului II de pensii şi a Pilonului III va fi prezentată săptămâna viitoare, scopul fiind acela de a se vedea dacă banii sunt bine administraţi.

El a dat asigurări, în privinţa Pilonului II de pensii, că nu este vorba despre nicio naţionalizare.

"Nu există naţionalizare sub nicio formă. Vrem doar să vedem dacă banii din acei piloni sunt bine administraţi", a explicat Tudose.