Turcan, după decizia CCR: Pentru majoritatea judecătorilor CCR, respectarea legii poate fi interpretată în interes politic

Data actualizării: Data publicării:
raluca turcan vicepremier
Foto: gov.ro

Vicepremierul Raluca Turcan a comentat la Digi24 decizia luată azi de judecătorii Curții Constituționale, potrivit cărora izolarea, carantina și internarea nu pot fi dispuse prin ordin de ministru.

Trebuie să vedem motivarea CCR. Măsura carantinei a ajutat românii în privința protejării sănătății.

În momentul de față, carantina se instituie doar în cazul celor care sunt în proximitatea zero a celor infectați”, a spus Turcan.

CCR ne face în fiecare zi câte surpriză. E o surpriză neplăcută, pentru că arată iarăși că pentru majoritatea judecătorilor de la CCR respectarea ad literam a textului legii și a unor acte normative în vigoare poate fi interpretată în interes politic. interesul politic este să dea satisfacție PSD-ului, care spune că PNL a îngrădit exagerat de mult drepturile românilor. Noi spunem că acest Guvern a trecut România bine de criza sanitară, lucru care se vede pe cifre”, a adugat ea.

CCR sabotează funcționarea statului și cred că este vital ca într-un timp cât mai scurt să facem o reformă a CCR. A ajuns sfidător și strigător la cer modul în care este blocată funcționarea corectă a statului în materie de sănătate publică a unui organism care trebuie să vegheze la respectarea Constituției”, a mai spus vicepremierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri