Video Turismul românesc, promovat la BBC: Vrem să îi facem pe oameni să se îndrăgostească de România

Data actualizării: Data publicării:
charlie-ottley-captura-digi

Britanicul care a realizat celebra serie de documentare se implică din nou în promovarea turismului în România. Filmările pe care le va face în locuri izolate din țară vor putea fi văzute, la BBC, de milioane de oameni din Europa, America și Orientul Mijlociu. Veți putea urmări această campanie și pe Digi24, din 1 iunie.

Ați devenit un adevărat ambasador al turismului în România și dacă astăzi ne aflăm în dialog e pentru că lucrați la un proiect important. Despre ce este vorba?

Charlie Ottley: Am decis să demarăm o campanie și să strângem bani pentru o campanie de o lună care să fie difuzată de BBC World News în America, în Europa și în Orientul Mijlociu. Ideea e următoarea. Avem un public captiv în fața televizoarelor care primește o mulțime de vești proaste și se întreabă când va putea călători din nou. Noi vrem să-i stimulăm interesul și să-l facem să se îndrăgostească de România astfel încât în momentul în care restricțiile vor fi eliminate, acei oameni se vor gândi să vină aici.

Când criza va trece, vom constata că oamenii vor evita orașele o vreme. Nu vor dori să meargă la Londra sau Paris sau Barcelona pentru că, pur și simplu, riscurile sunt prea mari și vor alege locuri neumblate. Și acesta e cel mai mare atu al României, e fără pereche în Europa. România e oaza de sălbăticie a Europei.

Vrem să-i facem pe oameni să înțeleagă acest lucru acum pentru că și alte țări își dau seama că trebuie să acționeze în acest fel. Portugalia, Africa de Sud au lansat deja campanii pentru a profita de acest public blocat acasă și nu vrem să pierdem această oportunitate. Dacă mai așteptăm, vor fi 20, poate 30 de țări, chiar 50 de țări care își vor face publicitate și se vor promova, iar România ar ajunge să fie doar una din multele țări. De aceea campania noastră începe în iunie. Dar în același timp vom derula o campanie și în România.

Aveți locuri preferate în România pe care le-ați recomanda românilor și concetățenilor britanici?

Charlie Ottley: Da, am preferințele mele, dar nu vreau să indic prea multe locuri pentru că ceea ce vrem să facem e să arătăm că România e o țară multifațetată și are atâtea de oferit. Urmărim mai multe regiuni ale țării și, prin campania națională, încercăm să le arătăm românilor că probabil sunt multe locuri despre care n-au aflat. Poate o călătorie de redescoperire le va deschide noi orizonturi. Și vrem să arătăm lumii că România nu înseamnă doar satele săsești din Transilvania, aceleași pe care le vedem la expoziții și târguri de meșteșugari și târguri de turism și pliante cu Viscri și Peleș și mănăstirile pictate, toate sunt frumoase și ar trebui vizitate.

Ceea ce vrem e să îi atragem pe români să-și planifice prima vacanță acasă, deși nu va fi deloc ușor, să facă un concediu acasă, cum spunem în Anglia. Ideea e să-și cheltuiască banii în România, să meargă în prima vacanță aici și să-și arate susținerea, compasiunea și solidaritatea cu cei din restaurante, din hoteluri și cu milioane de oameni ale căror joburi depind de turism, de la cei care livrează produse până la ghizi, personal de curățenie, sunt atât de mulți cei care depind de industria turismului și riscăm o mare criză dacă nu reluăm activitatea imediat ce avem posibilitatea să o facem. Ideea e să îi convingem pe oamenii din România să-și redescopere țara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri