Turişti rămași blocaţi cu maşinile la Bâlea Lac, din cauza viscolului

Data publicării:
transfagarasan ceata zapada

Mai mulţi turişti şi-au lăsat maşinile în zona Cabanei Bâlea Lac şi vor coborî cu telecabina, de teama viscolului. Deja acolo stratul de zăpadă are în jur de 15 centimetri, motiv pentru care şoseaua va fi închisă oficial sâmbătă, de la ora 15:00, pe o porţiune de 27 de kilometri, de la Bâlea Cascadă şi până la Piscul Negru. Până duminică, stratul de zăpadă va creşte, pentru că ninsorile se vor intensifica.

Mai mulţi turişti au rămas blocaţi cu maşinile, sâmbătă, la Bâlea Lac, în judeţul Sibiu, iar echipaje de salvamontişti şi jandarmi montani sunt în zonă. Drumarii încearcă să cureţe şoseaua astfel încât oamenii să fie coborâţi în siguranţă, în condiţiile în care în zonă ninge viscolit, iar de la ora 15:00 Transfăgărăşanul va fi oficial închis pe durata iernii, cu cinci zile mai devreme decât era prevăzut. 

 

Nu se cunoaşte exact numărul de autoturisme care sunt în zonă. Sunt și turiști care nu vor să-și lase mașinile acolo și să coboare cu telecabina, potrivit News.ro.

Șeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a precizat că la Bâlea Lac sunt trei maşini Salvamont cu 15 oameni, dar că nu sunt persoane în pericol sau cu probleme medicale.

Potrivit meteorologilor, la Bâlea Lac ninge, temperatura a scăzut la minus 4 grade Celsius şi bate vântul.

De asemenea, din cauza viscolului şi a zăpezii, este închisă circulaţia rutieră şi pe DN 67C - Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului, pe tronsonul kilometric 34+500 - 59+800.

(surse: Digi24, News.ro)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri