Video Turiștii au luat cu asalt pârtiile, deși Brașovul este în scenariu roșu

Data publicării:
aglomeratie poiana brasov
Aglomerație la telegondola din Poiana Brașov. Municipiul Brașov este în scenariu roșu din cauza pandemiei de coronavirus Foto: captură video Digi24

Nimic nu pare să îi întoarcă din drum pe turiști ori să îi facă să renunțe la distracția la munte. Au mers din nou în număr mare la schi, în Poiană, deși municipiul Brașov este în scenariul roșu. Rata de infectare cu noul coronavirus a ajuns aici la 3,28 cazuri la mia de locuitori, însă dorința de distracție pare că învinge teama de infectare. 

„Stăm cam de o jumătate de oră”, spune o turistă care așteaptă la telegondola din Poiana Brașov. Nu pare deranjată de așteptare, crede că merită.

„De 20 de minute stăm, nu e chiar așa rău. Doar pare, e ok!”, confirmă un tânăr. 

Sute de oameni au stat umăr la umăr, la coadă. Nu a contat nici frigul, nu a contat nici faptul că municipiul Brașov are din nou foarte multe cazuri noi de coronavirus.

Turiștii vor să profite din plin de zăpada care este numai bună pentru schiat. La baza partiei s-a format o coadă imensă. Iubitorii sporturilor de iarnă așteaptă jur de 30 de minute pentru a putea urca în telegondolă. Condițiile de schi în Poiana Brașov sunt foarte bune, dau asigurări administratorii de pârtii.

„Cei care au ales să vină aici se vor bucura de pârtii foarte bine preparate și cu grosimea stratului de zăpadă situată undeva între 70 de cm în vârful muntelui Postăvarul și în jur de 40-50 de cm la poale. Suntem funcționali cu toate liniile de transport pe cablu”, spune Dorin Drăgoi - administratorul domeniului schiabil Poiana Brașov.

Salvamontiștii îi sfătuiesc pe iubitorii sporturilor de iarnă să fie prudenți. De la începutul sezonului de schi, în Poiana Brașov salvatorii au intervenit în 346 de cazuri.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri