Ţuţuianu: Am cerut SRI informaţii privind încadrarea lui Coldea pe postul de conferenţiar la Academia de Informaţii

Data publicării:
FLORIAN COLDEA - AUDIERE - COMISIA DE CONTROL SRI
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Preşedintele Comisiei de control al SRI, Adrian Ţuţuianu, a declarat, luni, că a cerut Serviciului Român de Informaţii să comunice care a fost procedura legală de ocupare a postului de conferenţiar universitar la Academia de Informaţii de către Florian Coldea (foto) şi dacă acesta îndeplineşte condiţiile pentru o asemenea funcţie.

FLORIAN COLDEA - AUDIERE - COMISIA DE CONTROL SRI
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Am făcut o solicitare la Serviciul Român de Informaţii în ceea ce priveşte încadrarea pe postul de conferenţiar universitar la Academia de Informaţii a domnului Florian Coldea. Am cerut să ni se comunice care a fost procedura legală de ocupare a acestui post şi să ne fie puse la dispoziţie documentele din care să ne lămurim dacă domnul Coldea îndeplineşte sau nu condiţiile pentru un asemenea post didactic”, a spus Adrian Ţuţuianu, potrivit News.ro.

Totodată, preşedintele Comisiei de control al SRI a cerut Serviciului să trimită punctul de vedere privind comunicarea de la DNA la Serviciu.

„Am solicitat SRI să ne trimită punctul de vedere legat de comunicarea de la DNA către SRI, respectiv solicitările de monitorizare a posturilor Antena 3 şi RCD-RDS. Vom vedea care a fost temeiul legal al acestui schimb de informaţii şi în ce măsură au fost respectate dispoziţiile legale care privesc activitatea SRI”, a subiniat Ţuţuianu. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri