Ucrainenii au bombardat o fabrică de spirtoase din Rusia. Cel puțin un rus a fost ucis

Data publicării:
Ruși într-un bar de votcă, ascultă discursul lui Putin
Un grup de ruși beau votcă în timp ce Putin își susține discursul anual în fața națiunii. Sursa foto: Profimedia Images

O fabrică din Regiunea Kursk, din Federația Rusă, a fost bombardată de armata ucraineană, în dimineața zilei de joi. În urma atacului, mai mulți angajați au fost răniți și cel puțin unul a fost ucis. 

Cel puțin șapte obuze au nimerit o fabrică de spirtoase din localitatea Tetkino, din Regiunea Kursk, în timpul bombardamentelor din această dimineață, anunță guvernatorul regiunii, conform Tass. 

„Geniștii lucrează, nu pot spune exact câte obuze au nimerit fabrica, preliminar, cel puțin șapte obuze au nimerit pe teritoriul unității de producție. Sunt distrugeri majore, un om a murit și cel puțin unul este rănit. Nu vorbim despre membri ai personalului, este vorba despre un șofer care ne ajuta la transportarea produselor”, a declarat șeful întreprinderii. 

Acesta a mai declarat că nu poate estima pagubele, dar și faptul că în momentul atacului erau peste 40 de angajați în fabrică.  Este pentru prima dată, de la începutul invaziei în Ucraina, când în urma contraofensivei ucrainenilor se înregistrează victime pe teritoriul Regiunii Kursk. Punctul de trecere a frontierei din localitatea în care se află fabrica ar fi fost atacat în mai multe rânduri de forțele ucrainene, motiv pentru care în toate regiunile de la granița cu Ucraina a fost decretat cod roșu de alertă teroristă. 

Armata ucraineană nu confirmă și nici nu infirmă că ar fi fost implicată în exploziile de pe teritoriul rus, în schimb, unul dintre oficialii de la Kiev, întrebat despre exploziile „suspecte” din Rusia a declarat că aceste vor continua atâta timp cât Rusia va avea trupe pe teritoriul ucrainean. 

Editor : Alexandru Rotaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri