UE cere Turciei să-și respecte angajamentele în materie de migraţie, după anunțul că refugiații sirieni nu vor mai fi opriți la graniță

Data actualizării: Data publicării:
Migrants Arrive In Tovarnik As Croatia Becomes The New Route Into Europe
Foto: Getty Images

Uniunea Europeană a cerut, vineri, Turciei să respecte angajamentele în materie de imigraţie, în condiţiile în care Administraţia Recep Tayyip Erdogan a ameninţat că nu va mai opri extracomunitarii să ajungă în Europa.

'Aş vrea să subliniez că nu există niciun anunţ oficial din partea Turciei despre vreo schimbare în politica sa privind solicitanţii de azil, refugiaţii şi migranţii”, a spus Peter Stano, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, potrivit Agerpres.

Aşadar, din punctul nostru de vedere, declaraţia UE-Turcia încă este valabilă şi ne aşteptăm ca Turcia să-şi respecte angajamentele ce decurg din această declaraţie. Autorităţile turce au conformat oficial că nu există nicio modificare a politicii oficiale; ne aşteptăm ca acest lucru să continue să rămână astfel'', a menţionat Stano”, a adăugat Peter Stano.

Un înalt demnitar turc a anunţat că Turcia nu va mai opri refugiaţii sirieni să ajungă în Europa, în timp ce Ankara a răspuns vineri la uciderea a 33 de soldaţi turci într-un atac aerian al forţelor guvernamentale siriene în regiunea Idlib din nord-vestul Siriei.

Uniunea Europeană şi Turcia au semnat în martie 2016 un acord în domeniul imigraţiei, care prevede că autorităţile turce trebuie să limiteze trecerea extracomunitarilor spre Grecia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri