UEFA, reacție oficială la afișarea simbolului Ungariei Mari la meciuri: „UEFA nu a aprobat afișarea unor astfel de steaguri și bannere”

Data publicării:
viktor orban
Viktor Orban a purtat un fular cu harta Ungariei Mari la ultimul meci al naționalei maghiare. Foto: Captură video Facebook

UEFA a negat oficial anunțul Federației Maghiare de Fotbal, care a transmis într-un comunicat că forul european le-ar fi permis suporterilor maghiari să afișeze însemnele Ungariei Mari la meciurile naționalei. Într-o scrisoare semnată de secretarul general UEFA, Theodore Theodoridis, către forul maghiar de fotbal, se arată că „UEFA nu a aprobat afișarea unor astfel de steaguri și bannere”. Federația Maghiară de Fotbal a revenit cu un comunicat în care își suține poziția că doar afișarea simbolului Ungariei Mari nu este motiv de sancțiuni disciplinare și afirmă că nu a susținut că UEFA ar fi permis sau interzis în mod explicit arborarea acestor simboluri.

„Dragă domnule Vagi,

În legătură cu precedenta noastră corespondență din 20 martie 2023, cu referire la folosirea de steaguri sau bannere care să conțină simboluri ca «Ungaria Istorică» și «Ungaria Mare» în cadrul meciurilor UEFA.

Spre surprinderea noastră totală, am aflat de existența mai multor știri care prezintă un acord dat de UEFA pentru folosirea acestor steaguri și bannere la competițiile pe care le organizează.

Pentru a evita orice dubiu, vrem să clarificăm faptul că UEFA nu a aprobat afișarea unor astfel de steaguri și bannere. Mai mult, așa cum am menționat în scrisoarea precedentă, prezența unor asemenea bannere poate aduce consecințe pe linie disciplinară. De aceea, vă recomandăm ferm să urmați pașii necesari pentru a împiedica afișarea acestor steaguri sau banenre la orice meci organizat de UEFA.

În ultimul rând, așa cum am menționat și în scrisoarea anterioară, va fi de competența organismelor disciplinare independente să evalueze și să impună eventuale sancțiuni în acord cu regulile UEFA.

Cu sinceritate,

Theodore Theodoridis

Secretar General UEFA”, se arată în scrisoare UEFA transmisă Federației Maghiare de Fotbal, potrivit Digi Sport, care preia PlaySport.ro.

Federația Maghiară de Fotbal își menține poziția

Scrisoarea secretarului general UEFA a venit ca replică la anunțul Federației Maghiare de Fotbal, care a transmis că ar fi primit acceptul UEFA și FARE (organizație care luptă împotriva discriminării în fotbal) de a folosi simbolul Ungariei Mari - care conține și Transilvania - pe steagurile și fularele pe care suporterii le afișează la meciurile naționalei.

Anunțul forului sportiv maghiar a fost contrazis însă miercuri de Federația Română de Fotbal, care a transmis într-un comunicat că „UEFA nu a autorizat şi nu va autoriza afişarea simbolurilor menţionate de Federaţia Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European”.

Federația Maghiară de Fotbal a revenit miercuri seară cu un comunicat în care își suține poziția că doar afișarea simbolului Ungariei Mari nu este motiv de sancțiuni disciplinare și afirmă că nu a susținut că UEFA ar fi permis sau interzis în mod explicit arborarea acestor simboluri.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri