Un an și jumătate de închisoare pentru cumpărături de 297 de lei, făcute cu un card bancar găsit pe stradă

Data publicării:
plata card contactless
Bărbatul a făcut 5 plăți cu cardul bancar găsit pe stradă. Credit foto: Guliver/Getty Images

Un bărbat din Zlatna, județul Alba, a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare, după ce a găsit un card pe jos și a făcut mai multe cumpărături cu el. Cardul, de tip contactless, fusese pierdut de o femeie, care a aflat din sms-urile primite de la bancă de plățile făcute în mod fraudulos, scrie alba24.ro. Prejudiciul total se ridică la 297 de lei.

Bărbatul a găsit cardul pe jos în primăvara anului trecut. În loc să îl predea poliției, individul s-a dus direct la cumpărături cu el.

"În data de 15.04.2022, în jurul orelor 17:00, pe raza oraşului Zlatna, inculpatul şi-a însuşit cardul bancar emis de ***, aparţinând persoanei vătămate şi a efectuat un număr de cinci operaţiuni de plată prin folosirea fără drept a cardului persoanei vătămate, pentru achitarea contravalorii unor produse cumpărate de la un magazin din Zlatna", se arată în motivarea instanței.

Femeia a aflat că și-a pierdut cardul în urma mai multor mesaje de tip sms, primite de la bancă.

”Când a ajuns la domiciliu, a observat faptul că primise pe telefonul mobil mai multe mesaje de tip sms, prin care era încunoştinţată despre realizarea unui număr de 5 operaţiuni de plată cu cardul său bancar, astfel că şi-a dat seama că cineva îi găsise cardul pierdut şi îl folosise pentru a efectua acele plăţi, în valoare nominală de până la 100 lei fiecare, astfel că nu era necesară tastarea codului PIN aferent cardului”, se mai arată în motivarea instanței.

Prejudiciul total se ridică la 297 lei. Bărbatul, identificat pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, a fost condamnat, marți, de magistrații Judecătoriei Alba Iulia la 1 an şi 6 luni închisoare, pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel la instanța superioară.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri