Autocar răsturnat în Braşov. 12 persoane rănite, una riscă amputarea braţului

Data actualizării: Data publicării:
accident Brasov tura 2 230617 (6)

Accident grav pe drumul naţional 73 A, între Predeal şi Râşnov. Un autocar cu 37 de persoane, care veneau din Bucureşti pentru a participa la un team building s-a răsturnat, spun poliţiştii, din cauza apei de pe carosabil şi a drumului anevoios. 12 persoane au fost rănite, dintre care două au avut nevoie de descarcerare. O persoană este în stare mai gravă şi ar putea fi nevoie chiar de amputarea braţului. La faţa locului au fost aduse autospeciale pentru victime multiple din alte trei judeţe. Unul dintre cei răniţi grav este cetăţean străin.

accident Brasov 230617 (1)
accident Brasov 230617 (1)

 

GALERIE FOTO - WhatsApp

ACTUALIZARE 22.30. Toate persoanele din autocarul răsturnat, mai puțin șoferul, au fost transportate la două spitale din Brașov.

Patru persoane au ajuns la Spitalul Militar, iar 32 — la Spitalul Clinic Județean de Urgență, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov, cpt. Ciprian Sfreja.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brașov, Gabriela Dinu, a declarat că s-a deschis un dosar penal în acest caz și a început audierea martorilor. Audierile vor continua și sâmbătă, după care ar urma să fie stabilite cu exactitate cauzele producerii accidentului.

Dinu a mai menționat că o automacara a ajuns în zona accidentului pentru a ridica autocarul răsturnat.

ACTUALIZARE 21.40. Autocarul răsturnat  avea toate documentele de transport persoane în regulă, precizează reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Brașov.

ACTUALIZARE 21.30. Echipele de intervenţie au reuşit, după mai bine de două ore de la producerea accidentului petrecut pe DN 73 A, în judeţul Braşov, să scoată de sub autocarul răsturnat şi cea de-a doua victimă încarcerată, operaţiunea fiind dificilă în condiţiile în care autovehiculul era instabil şi risca să se răstoarne peste salvatori.

Potrivit lui Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, salvatorii au depus "eforturi considerabile" pentru scoaterea, de sub autocarul răsturnat, şi a celei de-a doua persoane care rămăsese încarcerată sub autocarul răsturnat, având braţul prins sub autovehicul, în condiţiile în care acesta era instabil.

ACTUALIZARE 20.00. Centrul  INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia rutieră este oprită în judeţul Braşov, pe DN73A, între localităţile Predeal şi Pârâul Rece, la kilometrul 12, din cauza accidentului.

"Din primele informaţii a reieşit faptul că şoferul unui autocar în care se află 37 de pasageri adulti s-a răsturnat, cauza fiind pierderea controlului volanului în curbă, iar în urma evenimentului au rezultat două victime. Accidentul s-a produs în jurul orei 18:50, iar în prezent sunt blocate ambele sensuri de mers, pentru efectuarea cercetării la faţa locului", anunţă reprezentanţii Infotrafic. 

ACTUALIZARE 19.40. Persoana descarcerată este un cetăţean străin, are o fractură deschisă, a declarat la Digi24 Raed Arafat, secretar de stat în MAI.

Toate persoanele din autocar sunt adulte, a precizat Arafat.

Oamenii mergeau la un team building în Râşnov.

Din primele informaţii, răniţii nu au leziuni grave.

ACTUALIZARE 19.35. Marian Rasaliu, prefectul judeţului Braşov, a declarat la Digi24 că se lucrează cu toate forţele de intervenţie de la ISU Braşov şi că au venit în ajutor echipaje de la ISU Prahova.

Sunt zeci de ambulanţe care fac drumul de la locul accidentului la spitalele din Braşov – spitalul militar şi spitalul judeţean, potrivit prefectului.

„Sunt aproximativ 20 de persoane auspra cărora se intervine, mai mult sau mai puţin afectate de accidentul. Carosabilul este umed, e o zonă cu umiditate foarte ridicată, s-a răsturnat la marginea drumului, după ce a derapat”, a spus Marian Rasaliu.

ACTUALIZARE 19.05. Raed Arafat a declarat la Digi24 că 12 dintre cele 37 de persoane aflate în autocar au fost rănite, una fiind încarcerată. Zece au leziuni la nivelul membrelor. Toate persoanele sunt conştiente. Pompierii verifică dacă e cineva prins sub autocar.

Cel mai probabil, răniţii vor fi duşi la spitalul din Braşov.


Zona este plină de serpentine, iar în ultimele minute, acolo a fost o ploaie puternică.

Serviciile de intervenţie sunt în drum spre locul accidentului. Momentan nu sunt informaţii privind starea persoanelor din autocar.

S-a pus în aplicare planul roşu. Deocamdată la faţa locului au fost trimise trei echipaje SMURD, şase ambulanţe, trei echipaje cu apă şi spumă, trei de descarcerare. Vor fi trimise la faţa locului şi ambulanţe SMURD pentru victime multiple din zone limitrofe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri