Un autoproclamat lider spiritual, acuzat de viol și că nu lasă copiii să meargă la școală. Bărbatul a fost arestat pentru 30 de zile

Data actualizării: Data publicării:
barbat arestat lider spiritual
Foto: zdh.ro

Un bărbat de 59 de ani, autoproclamat lider spiritual al unei comunităţi din localitatea Dumbrava de Sus, județul Hunedoara, a fost arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat de viol, șantaj și împiedicarea accesului copiilor la educație.

Potrivit publicației locale zdh.ro, comunitatea se numește "Copiii Soarelui", iar bărbatul ar fi cunoscut sub numele de Adi de la Brad.

Potrivit IPJ Hunedoara, joi, Poliția municipiului Brad a fost sesizată cu privire la apariția în spațiul public a unor informaţii cu privire la comiterea de infracțiuni contra libertății persoanei și infracțiunii contra integrității sexuale, ce ar fi fost săvârșite în cadrul unei comunități dintr-o comună din apropierea orașului.

Un număr de 23 de copii care se aflau în cadrul comunităţii au fost evaluaţi de către reprezentanţii Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului (DGASPC) Hunedoara, în cadrul unei acţiuni desfăşurate de către poliţişti sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brad.

"În urma activităţilor investigative efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit că autoproclamatul lider spiritual al comunităţii, un bărbat în vârstă de 59 de ani, a pus bazele unei comunităţi în care locuiesc diferite persoane, sub pretextul că slujesc 'emancipării spirituale'. În relaţie cu persoanele de sex feminin, bărbatul este bănuit că ar fi comis, în mod repetat, fapte de hărţuire sexuală şi de viol. Totodată, acesta ar fi împiedicat accesul la învăţământul general obligatoriu a minorilor care trăiesc în cadrul comunităţii, aceştia nefiind înscrişi la nici una dintre unităţile de învăţământ ale statului român", a precizat IPJ Hunedoara, potrivit Agerpres.

Poliţiştii au efectuat, marţi, 14 percheziţii domiciliare în municipiului Brad şi în mai multe localităţi învecinate, ocazie cu care au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace materiale de probă.

"Percheziţiile domiciliare au fost efectuate în prezenţa reprezentanţilor DGASPC Hunedoara, care au evaluat situaţia celor 23 minori prezenţi, la faţa locului fiind prezente şi două echipaje medicale, având în vedere faptul că în cadrul acestei comunităţi se aflau şi femei însărcinate", a menţionat sursa citată.

În urma probatoriului administrat, bărbatul de 59 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub aspectul comiterii infracţiunilor de şantaj, viol, împiedicarea accesului la învăţământul general obligatoriu şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale în acest caz, a arătat IPJ Hunedoara.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri