Un avion de mici dimensiuni s-ar fi prăbușit lângă Bacău. ISU anunță că au fost întrerupte căutările, până la aflarea mai multor date

Data actualizării: Data publicării:
elicopter smurd - smurd fb

Pompierii din Bacău au fost solicitați să intervină, luni, în pădurea din zona localității Buhoci din județul Bacău, în urma unui apel care anunța că un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit. După aproape patru ore de căutări, ISU Bacău a transmis că epava nu a fost găsită, iar „căutările vor fi reluate când vor exista mai multe date”.

ACTUALIZARE 22.00 La misiunile de căutare au participat 43 de lucrători ai MAI și 35 de voluntari (reprezentanți ai Direcției Silvice Bacău și ai Serviciilor Voluntare), dar și un elicopter din cadrul SMURD care a survolat zona până în jurul orei 20.00, după care s-a retras.

ISU Bacău a anunțat că s-a luat măsura alertării serviciilor pentru situaţii de urgenţă a comunelor Ungureni, Tamaş, Buhoci, Traian şi Gioseni, pentru a aloca forţe, în vederea efectuării de căutări pe arii extinse.

După mai multe ore de căutări reprezentanții ISU au spus că au întrerupt căutările.

„Începând cu ora 20:25 acțiunea de căutare s-a încheiat. În urma analizei efectuate, având în vedere faptul că semnalul sistemului de alertare nu s-a repetat, căutarea se va relua în momentul în care vom primi noi date”, au transmis reprezentanții ISU Bacău. 

ȘTIREA INIȚIALĂ: „În urmă cu circa 30 minute, pompierii băcăuani au fost anunţaţi de Romatsa cu privire la faptul că s-a primit un mesaj de alertă de pe costumul unui pilot de avion ultrauşor, într-o zonă împădurită de la limita comunelor Buhoci şi Ungureni", a precizat IPJ Bacău.

În acest moment, poliţiştii efectuează căutări, împreună cu echipajele de pompieri.

Spre locul indicat se deplasează 1 autospecială de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de primă intervenție și comandă, 1 autospecială de descarcerare și 1 SMURD", au transmis reprezentanții ISU Bacău.

Ministerul Apărării precizează că nu este vorba despre o aeronavă militară.

Un incident similar a avut loc sâmbătă, când un avion de acrobaţie s-a prăbuşit în comuna prahoveană Târgşoru Vechi. La bord se afla doar pilotul, care a fost declarat decedat.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri