Un bărbat a furat 235.000 de lei de pe cardul unei femei de 80 de ani din Iași

Data publicării:
card bancar în mana unei persoane
Card bancar. FOTO: Getty Images

Un bărbat de 35 de ani din județul Iași a fost reținut de poliție, după ce ar fi efectuat mai multe tranzacții neautorizate, în valoare totală de 235.000 de lei, cu cardul unei femei în vârstă, informează IPJ Iași.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind bănuit de comiterea infarcţiunilor de furt, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesul ilegal la un sistem informatic.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în luna august 2019, bărbatul ar fi sustras un card bancar din locuinţa unei femei de 80 de ani, iar ulterior ar fi efectuat mai multe tranzacţii neautorizate, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 235.000 de lei.

Bărbatul i-ar fi câștigat treptat încrederea femeii în vârstă, ajutând-o la treburile casei, ulterior profitând de situație pentru a sustrage de mai multe ori cardul bancar din posesia acesteia. După fiecare tranzație, cardul era pus la loc, în locuința victimei.

În cadrul dosarului penal, la data de 17 martie, poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară, în urma căreia bărbatul bănuit de comiterea faptelor a fost condus la audieri. În baza probatoriului administrat în cauză, el a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

La data de 18 martie, acesta urmează să fie prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri