Un bărbat a găsit în pădure un proiectil din Al Doilea Război Mondial și l-a dus la poliție. Pirotehniștii au intervenit la secție

Data publicării:
proiectil-caliblu-45-mm-1
Imagine ilustrativă. FOTO: IGSU

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a intervenit luni seara, la sediul Poliţiei Târgu Neamţ, unde un bărbat a dus un proiectil din Al Doilea Război Mondial, pe care l-a găsit în pădure.

Potrivit ISU Neamţ, solicitarea a fost făcută de Inspectoratul de Poliţie Judeţean deoarece bărbatul, de 42 de ani, s-a prezentat la sediul Poliţiei din Târgu Neamţ cu un proiectil exploziv de calibru 47 mm, pe care l-a găsit în pădurea Branişte din comuna Vânători Neamţ, în timp ce se afla la cules de ciuperci.

"Pirotehnicienii nemţeni s-au deplasat cu autospeciala din dotare la locul solicitării. Muniţia, ce provine din Al Doilea Război Mondial, a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă într-un depozit special amenajat", precizează sursa citată de Agerpres.

Marţi dimineaţă, echipa pirotehnică va verifica zona în care a fost descoperit proiectilul, pentru a se asigura că nu mai sunt şi alte elemente de muniţie.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri