Un bărbat a murit de COVID după revenirea din Anglia. Medicii suspectează că a fost infectat cu noua tulpină

Data publicării:
ambulanta-112-dsu (2)
Serviciul de ambulanță. Imagine ilustrativă. Foto: DSU

Un bărbat de 34 de ani din Olt a murit de COVID-19 la o săptămână după ce s-a întors de Marea Britanie. Medicii iau calcul ca bărbatul să fi fost infectat cu noua tulpină a virusului, de aceea probele prelevate de la el și de la contacți ai acestuia au fost trimise pentru analiză în București.

Bărbatul de 34 de ani s-a simțit rău timp de câteva zile după întoarcerea din Anglia, apoi a mers la spitalul din Caracal, unde medicii au fost șocați să constate că 75% din plămâni erau afectați.

Testul la COVID-19 a ieșit negativ, așa că a putut merge acasă. După trei zile se simțea tot mai rău, așa că a mers de această dată la spitalul din Slatina. Aici, rezultatul a fost pozitiv. El a rămas internat, însă după trei zile a decedat.

Bărbatul avea și comorbidități, precum obezitate și afecțiuni la plămâni.

Medicii au recoltat probe de la bărbatul decedat și de la contacții acestuia. Cele două persoane care au intrat în contact cu bărbatul decedat au fost și ele confirmate astăzi cu coronavirus.

„Este vorba de un pacient din mediul rural, care s-a reprezentat la compartimentul Primiri Urgențe Caracal după patru zile de simptomatologie COVID-19. I s-a efectuat un test rapid de coronavirus, care a ieșit negativ. Totodată, i s-a făcut și o evaluare pulmonară, în urma căreia s-a constatat că are leziuni specifice SARS-CoV-2, cu o afectare pulmonară mare, de aproximativ 75%. Ulterior, s-a decis transferul către Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde i s-a efectuat un test RT-PCR, care a ieșit pozitiv. Ca și comorbidități avea obezitate de gradul 2-3 și o ușoară insuficiență hepatică la internarea la noi în spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Slatina, medicul Florin Popa, pentru Digi FM.

Autoritățile sanitare au trimis probele pentru secvențiere la București ca să afle dacă este vorba de tulpina britanică a coronavirusului.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri