Un bărbat din județul Brașov a amenințat că se aruncă de pe o stâncă. Cum l-au salvat jandarmii

Data actualizării: Data publicării:
jadarm cu barbati in stanga mergand in zapada
Jandarmii brașoveni au salvat un bărbat care voia să se arunce de pe o stâncă din Prăpăstiile Zărneștilor. Foto: captură video TV Digi24

Intervenție contracronometru a salvatorilor montani. Un bărbat din județul Brașov a amenințat că se aruncă de pe o stâncă. Omul a sunat la 112 să-și anunțe intenția iar jandarmii au reușit să ajungă la timp, astfel încât bărbatul să nu-și ducă planul până la capăt. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Brașov, Zaharia Ion, a declarat că un jandarm a reușit să-l prindă pe bărbat și să-l tragă din zona periculoasă, aflată în Prăpăstiile Zărneștilor, după ce a spus că îi oferă o țigară.

“Acest apel a fost efectuat de bărbatul în cauză și a spus la 112 că vrea să se sinucidă. Este vorba de zona Prăpăstiile Zărneștilor. Este o zonă extrem de periculoasă. Având în vedere că este o zonă montană, s-au constituit mai multe echipe și de jandarmi și de polițiști și colegii noștri de la ISU au fost prezenți. Având în vedere particulartitatea locului, au mai fost chemați de acasă și alți colegi, printre care și cel care l-a salvat pe acest bărbat.

Colegul nostru știe foarte bine zona. Până la urmă l-a găsit după urmele pe care le-a lăsat în zăpadă după mai bine de o oră.

Legătura telefonică cu apelantul a fost foarte dificilă pentru că în zonă nu este semnal foarte bun și i se mai descărca și telefonul acestui bărbat.

El nu a avut revendicări. A spus că nu vrea să vadă polițiști, uniforme, că se aruncă. Colegul meu era îmbrăcat în civil și s-a dus singur lângă el. Când l-a observat i-a spus «nu te apropia că mă arunc, n-are rost să mai trăiesc, viața oricum nu are rost». Era destul de apatic. Au urmat negocieri cam de o oră, timp în care colegul meu s-a retras, iar a mai mers să mai discute cu el. În cele din urmă, sub pretextul unei țigări, i-a spus «îmi dai o țigară?». Colegul meu nu fumează. Cu toate acestea, i-a spus «bine, uite, îți dau o țigară». În momentul respectiv a reușit să se apropie de el, să întindă mâna și ăla a fost momentul în care efectiv l-a tras dintr-o zonă în care se afla, o zonă foarte periculoasă, într-o zonă sigură.

A fost preluat de un echipaj SMURD, a fost evaluat pentru că a stat multă vreme în zăpadă până la brâu. Era zăpada foarte mare în locul respectiv și nici nu era echipat adecvat. Avea haine de stradă”, a declarat purtătorul de cuvânt IJJ Brașov.

 

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri