Un bărbat și-a înjunghiat soția și fiica, în ciuda ordinului de protecție. Femeia a ripostat și amândoi soții sunt în stare gravă

Data actualizării: Data publicării:
politie
Mașină de politie. Foto: Captură video

O tânără de 34 de ani din Sebeș și fiica acesteia au fost atacate, noaptea trecută cu un cuțit. Agresorul este chiar soțul femeii. Bărbatul avea interdicție, prin ordin de protecție, de a se apropia de cele două. În urma altercației a fost și el rănit.

Bărbatul, în vârstă de 44 de ani s-a dus acasă la soția lui și fiica acesteia și le-a atacat cu un obiect ascuțit. În încercarea de a se apăra însă, femeia l-a rănit în zona inimii. Amândoi au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transportați la Spitalul din Alba-Iulia.

Silviu Tuzeș - șef Secția ATI Spitalul Județean Alba: În urma acestei agresiuni cei 2 s-au prezentat la spitalul nostru cu multiple leziuni prin înțepare.
-Cât de gravă este situația în momentul de față?
-Păi dacă sunt în terapie intensivă înseamnă că este gravă situația. Domnul care este în vârstă de 44 de ani are o plagă care interesează și mediastinul și încercăm să-l transferăm la Tg Mureș.

Abia după aceea anchetatorii au aflat că bărbatul avea ordin de protecție emis de instanță.

Gabriela Groza - psiholog: Ce este important în astfel de situații este controlul pe care simte că îl pierde agresorul. Adică de foarte multe ori agresorul într-o familei avea controlul total asupra membrilor, fie că era exercitat fizic, psihologic sau într-o altă manieră. Iar în momentul în care simte că nu mai poate să facă, nu mai poate să zică, este îngrădit, că pierde practic controlul uneori unii dintre ei devin foarte agresivi și foarte impulsivi că nu suportă senzația aceasta de lipsă de control, care sigur se instituie prin respectare ordinului de protecție și atunci pur și simplu îl încalcă și fac ceea ce voiau să facă fără să fi fost acest ordin de protecție.

Cazul a fost preluat acum de Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba. A fost deschis deja un dosar pentru violență în familie sub forma tentativei de omor.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri