Foto Un caz de tăiere ilegală a pădurii a fost descoperit de jandarmi cu ajutorul unui elicopter

Data publicării:
taieri ilegale de copaci2
Operațiune de depistare a tăierilor ilegale de pădure. Foto: IJJ Hunedoara

Un caz de tăiere ilegală a pădurii a fost descoperit marţi de jandarmii din judeţul Hunedoara cu prilejul unei misiuni de patrulare aeriană executată cu un elicopter împreună cu specialiştii Inspectoratului General de Aviaţie - Unitatea Specială de Aviaţie Caransebeş, pe raza unui ocol silvic din comuna Dobra.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Hunedoara, citat de Agerpres, acţiunile de patrulare aeriană se desfăşoară începând cu luna aprilie şi au fost planificate de cele două instituţii având în vedere suprafaţa împădurită foarte mare, de peste 300.000 de hectare, de pe raza judeţului.

Astfel, pe timpul misiunii de zbor ce avut loc marţi pe raza comunei Dobra a fost observat un ansamblu de vehicule pe care era încărcat material lemnos, în interiorul fondului forestier.

Operațiune de depistare a tăierilor ilegale de pădure. Foto: IJJ Hunedoara
Operațiune de depistare a tăierilor ilegale de pădure. Foto: IJJ Hunedoara

"După ce aparatul de zbor a aterizat pe sol, efectivele de jandarmi au procedat la verificarea documentelor cu privire la materialul lemnos transportat. Conducătorul ansamblului de vehicule nu a putut prezenta documente cu privire la tăierea sau transportul materialului lemnos, la faţa locului solicitându-se sprijinul personalului de specialitate din cadrul Gărzii Forestiere Timişoara. În cauză au fost întocmite acte de sesizare cu privire la comiterea infracţiunii de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier", a precizat IJJ Hunedoara.

Acţiunile de patrulare aeriană deasupra zonelor împădurite vor continua şi în perioada următoare, având drept scop atât prevenirea şi combaterea tăierilor nelegale de material lemnos, cât şi recunoaşteri specifice ale reliefului caracteristic judeţului Hunedoara, precizează sursa citată.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri