Un cetățean german a încercat să intre în România cu acte eliberate de "Imperiul German". Era dat în urmărire internațională

Data actualizării: Data publicării:
Vama Oancea,
Cetățeanul german a prezentat la Vama Oancea acte eliberate de "Imperiul German". Foto: Poliția de Frontieră

Bărbatul de 34 de ani, de naționalitate germană, s-a prezentat la Punctul de Frontieră Oancea pentru a intra în România. Surpriza a apărut la verificarea actelor, când polițiștii gălățeni au constat că omul avea acte eliberate de Imperiul German. Autoritățile române au luat legătura cu cele germane și au aflat că bărbatul era dat în urmărire internațională pentru falsificare de documente.

La controlul de frontieră, s-a constatat că pe numele bărbatului era emisă, de autorităţile din Germania, o alertă de punere în aplicare a unui mandat european de arestare, predare sau extrădare, pentru săvârşirea infracţiunii de falsificare de documente.

În urma unui control amănunţit, asupra bărbatului a fost descoperit un permis de conducere ce avea imprimate fotografia şi datele sale de identitate, eliberat de "Imperiul German". Bărbatul a declarat autorităților române că actul în cauză este un atestat profesional de motostivuitor.

Poliţiştii de frontieră gălăţeni l-au predat pe cetățeanul german autorităţilor competente, stabilind că "Imperiul German" e un stat inexistent, informează, miercuri, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri