Un chelner musulman a returnat punga cu 77.000 de euro uitată de o româncă sub o cutie poștală

Data actualizării: Data publicării:
lahouari

Un chelner algerian din Palma de Mallorca a returnat unei românce o pungă cu 17.000 de euro în numerar și 60.000 de euro în 83 de cecuri de la mai multe bănci, pe care a descoperit-o sub cutia sa poștală, relatează El Diario de Mallorca.

Lahouari Saidani a găsit în pungă bani, cecuri, haine noi și actele de identitate ale unei românce. Femeia își lăsase bagajele sub cutia poștală a unei clădiri pentru a intra într-o bancă.

„Eu sunt musulman și religia mea nu îmi permite să păstrez lucruri care nu sunt ale mele”, a declarat algerianul care s-a născut în Oran, dar s-a mutat în Mallorca în 2001. Chelnerul spune că a fost șocat când a deschis punga și a găsit în ea o adevărată avere: „Am plecat de la muncă la 6 după amiaza și când am ajuns la blocul în care locuiesc, m-am oprit în fața căsuței poștale. Sub ea am găsit o pungă mare. Am deschis-o și în ea erau multe cecuri și bani în numerar”.

Lahouari spune că nu s-a gândit niciodată să păstreze banii găsiți: „Islamul interzice furtul. Și eu am primit o educație foarte bună de la părinții mei. Din copilărie am învățat că nu pot păstra ceva ce nu e al meu. În niciun moment nu mi-a trecut prin cap să țin banii”.

Românca în vârstă de 37 de ani avea în bagaje, pe lângă bani, și haine, produse cosmetice și alte obiecte personale. Polițiștii au găsit-o rapid, pentru că în bagaj se aflau și documentele ei. Acum, ea va trebui să dea explicații de ce avea atât de mulți bani asupra ei.

Și polițiștii au fost surprinși de gestul său, povestește Lahouari: „Am avut probleme la început, pentru că polițiștii au văzut în fața lor un arab cu un sac plin cu bani. Nu aveau încredere în mine și nu înțelegeau ce se întâmplă”.

Românca s-a oferit să îi dea o recompensă pentru gestul său, însă chelnerul a refuzat: „Mi-a spus că își lăsase bagajul acolo pentru a intra repede până într-o bancă. Mi-a mai zis că lucrează în domeniul imobilia și s-a oferit să îmi dea niște bani în semn de mulțumire. Am refuzat, deși a insistat să îmi dea bani să îi iau măcar un cadou nevestei mele”, a mai povestit Lahouari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri