Sari la conținut

Un consilier local vrea să interzică Poliţia în comună: „Noi îi plătim, şi ei de amendează?”

Propunere controversată a unui consilier local din județul Sibiu. El vrea ca în comuna Sadu să nu mai patruleze poliția! Ba, mai mult, dacă agenții „îndrăznesc” să treacă pe acolo, ei trebuie să treacă mai întâi pe la primărie, ca să anunțe acest lucru, pentru ca oamenii să se ferească de ei.

Într-o ședință de la Primăria Sadu, un consilier local a cerut nici mai mult nici mai puțin să fie interzisă venirea în localitate a polițiștilor de la rutieră din Cisnădie sau Sibiu.

„Ce caută poliţistul pe raza comunei? Băi fraţilor, joia vine echipajul de poliţie, de la Cisnădie sau de la Sibiu, caută maşini care nu sunt înscrise, caută şoferi care au băut, caută tractoare care nu au înmatriculare la Primărie. Eu vreau să nu mai vină ăştia să dea amenzi la oameni! Nu suntem o comună de infractori! Ar trebui să facem o adresă şi să spună <Domnule, te rog să ne anunţi ce cauţi şi pe cine cauţi în comună>. Toţi vin şi dau amenzi. Să anunţe Consiliul Local sau Primăria când au acţiune pe raza comunei, ca să anunţăm oamenii. Să ne spună dacă au un plan de amenzi”, a cerut un consilier local din comuna Sadu.

Acesta a avut un mesaj şi pentru poliţişti. „Voi sunteţi în slujba noastră şi de asta sunteţi plătiţi de la bugetul de stat, din banii noştri. Noi îi plătim, şi ei de amendează? Cum adică? Ăştia sunt stat în stat. Păi, cum?”, a mai spus el.

Înregistrarea a fost postată pe pagina de Facebook a Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România. Şedinţa publică a Consiliului Local al comunei Sadu e din data de 7 septembrie 2017.

Deocamdată, consilierul local nu a fost identificat.

 

Pe aceeași temă