Un copil ar fi comis atentatul de la nunta din Turcia

Data publicării:
atentat turcia

Atacul de sâmbătă seară, soldat cu 51 de morţi în sudul Turciei, ar fi fost comis de un copil. Un băiat nu mai mare de 14 ani ar fi fost atentatorul sinucigaş care s-a aruncat în aer la o petrecere de nuntă la Gaziantep, susţine preşedintele turc. Tot Recep Erdogan a declarat că atacul a fost plănuit de organizaţia teroristă Stat Islamic, chiar dacă nu există deocamdată o revendicare.

Sute de oameni petreceau pe o stradă îngustă din Gaziantep când s-a dezlănţuit haosul. Din probele strânse de la faţa locului, autorităţile cred că în mijlocul nuntaşilor s-a infiltrat un kamikaze. Avea asupra lui o vestă cu explozibil. După urmele lăsate pe pereţii clădirilor este foarte posibil ca bomba să fi fost plină cu proiectile mai mici, cuie sau bile, aşa că odată detonată nimeni din jurul atacatorului nu a avut nicio şansă de supravieţuire. Astfel s-ar explica şi numărul mare de victime.

„Prietenii şi vecinii noştri erau acolo. Suntem şocaţi şi îndureraţi. Atacul acesta a fost un masacru”, a declarat un localnic.

Ministrul Sănătăţii a ajuns în zori la Gaziantep şi a mers prin spitalele de oraş să vadă cum sunt îngrijiţi răniţii şi care este starea lor.

Unii pacienţi au fost deja externaţi după ce au primit îngrijiri medicale. Au fost foarte mulţi răniţi.

Acesta este cel mai sângeros atentat comis în Turcia în 2016. România s-a alăturat statelor care au transmis condoleanţe familiilor victimelor. Prin intermediul unui mesaj publicat pe reţelele de socializare, Ministerul Afacerilor Externe susţine că „România este solidară cu Turcia în lupta împotriva terorismului”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri