Un copil de doar 12 ani a câștigat 300.000 de lire sterline din vânzarea de NFT-uri cu balene pixelate

Data actualizării: Data publicării:
weird wales
Un copil de doar 12 ani a câștigat 300.000 de lire sterline din vânzarea de NFT-uri cu balene pixelate. Foto: Profimedia Images

Un băiat în vârstă de 12 ani din Londra a reușit să facă aproape 300.000 de lire sterline în timpul vacanței școlare după ce a creat o serie de opere de artă pixelate pe care le-a vândut ca tokenuri nefungibile (NFT), scrie BBC.

Benyamin Ahmed, care nu a avut niciodată un cont bancar dată fiind vârsta sa, a decis să își păstreze câștigurile în ethereum, criptomoneda în care le-a vândut.

Tatăl băiatului, Imran, un dezvoltator software care lucrează în finanțe, l-a încurajat pe acesta și pe fratele său Yousef să învețe să codeze de la vârstele de 5, respectiv 6 ani și copiii au beneficiat de pe urma unei rețele de experți în tehnologie la care au putut apela pentru sfaturi și ajutor.

„A fost mai degrabă un exercițiu distractiv dar mi-am dat seama destul de rapid că ei erau foarte receptivi și foarte buni”, relatează Imran.

„Așa că apoi am început să devenim puțin mai serioși și acum scriem cod în fiecare zi dar nu poți să forțezi asta, nu poți să spui o să învăț să scriu cod în 3 luni”, mai spune tatăl băieților care își dedică între 20 și 30 de minute zilnic exercițiilor de codare - inclusiv în vacanțe.

Colecția de NFT-uri vândută cu aproximativ 290.000 de lire sterline și pe care Benyamin a botezat-o „Weird Whales” este a doua creată de acesta. Prima, inspirată de jocul Minecraft, nu s-a vândut atât de bine dar băiatul lucrează deja la o a treia.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri