Un dezvoltator imobiliar a construit 30 de apartamente în plus într-un bloc. Etajul tehnic din acte a devenit etaj cu locuințe

Data actualizării: Data publicării:
bloc în construcție
Imagine ilustrativă - bloc în construcție. INQUAM Photos / Octav Ganea

Mai multe percheziţii au avut loc, marţi dimineaţă, în judeţul Prahova şi în municipiul Bucureşti într-un dosar care vizează construirea unui bloc în Ploieşti fără respectarea autorizaţiilor de construire şi falsificarea unor înscrisuri.

"În fapt, reprezentanţii unui operator economic, în perioada 2018 - 2022, ar fi construit un bloc de locuinţe în municipiul Ploieşti, fără a respecta prevederile autorizaţiilor de construire şi ar fi falsificat mai multe înscrisuri, pe care le-ar fi utilizat, atât în faţa autorităţilor publice locale, pentru înscrierea dreptului de proprietate asupra imobilului, cât şi la notarul public, pentru vânzarea apartamentelor", arată Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.

Cinci persoane vor fi duse la audieri. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, fals în declaraţii, uz de fals şi fals intelectual.

30 de apartamente înscrise în plus la Oficiul de Cadastru

Arhitectul şef al Ploieştiului, Veronica Rădună, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că dezvoltatorul imobiliar vizat de percheziţii ar fi realizat zeci de apartamente în plus faţă de numărul prevăzut în autorizaţia de construire.

Potrivit sursei citate, autorizaţia iniţială a fost emisă pentru realizarea, în zona de sud a municipiului Ploieşti, a unui imobil de birouri cu regimul de înălţime P+8.

Ulterior, în 2020, dezvoltatorul a cerut modificarea autorizaţiei iniţiale, cu nivelul cotei de fundare şi cu modificarea înălţimii interioare a nivelelor.

"Nu au respectat autorizaţia pentru că etajul 8 nu a avut înălţimea de 3,40, fapt pe care l-am constatat pe teren. În plus, nici etajul tehnic nu avea înălţimea de 1,80, cum era prevăzut, ci ambele etaje aveau 2,50 m. De asemenea, etajul 9, care trebuia să fie tehnic, este compartimentat şi i s-a dat o utilitate, aici fiind realizate, cel mai probabil, 30 de apartamente, fiind vorba despre un bloc cu două scări", a explicat arhitectul şef al Ploieştiului.

"În certificatul de atestare parţială a construcţiei noi avem 270 de apartamente, însă la Oficiul de Cadastru au fost înscrise 300, dar şi un regim de înălţime diferit, care nu corespunde PUZ-ului", a mai precizat Veronica Rădună.

Având în vedere neregulile depistate pe teren la controlul de vineri, dezvoltatorul va fi amendat şi se va dispune ca acesta să aducă construcţia la starea iniţială prevăzută de autorizaţie, a mai spus arhitectul şef al Ploieştiului.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri