Un edil din Botoșani vrea să pună lacătul pe primărie, pentru că a rămas fără bani după măririle de salarii

Data publicării:
primar botosani

Primăria comunei Dimăcheni, din județul Botoșani, este la un pas de faliment, iar edilul localității amenință că va pune lacăt pe instituție și își va trimite angajații acasă, dacă nu se iau măsuri, informează Agerpres.

Primăria comunei are 14 angajați, cu un salariu mediu de 6.000 de lei. Problemele au început abia după ce salariile din administrația publică au crescut. Așa că primarul a luat banii pentru salarii din sumele pe care le datora unor furnizori și a tăiat toate cheltuielile pentru investiții.

„Mai avem datorii către furnizorii de lemne, 30.000 de lei, paza comunei, tot 30.000 lei, şi către compania care furnizează electricitate, 15.000 lei, iar cele mai mari datorii, 40.000 lei, sunt bani câştigaţi în instanţă de către profesorii care au predat în comună şi nu le-au fost plătite unele drepturi, cum ar fi naveta”, au spus reprezentanţii primăriei.

În comuna Dimăcheni se află și școala la care învață elevii din Recea și Mateieni. Dar săptămâna trecută, microbuzul care transporta copiii la cursuri a rămas fără motorină, tot pentru că primăria nu mai are bani.

„Ieri a fost ultima zi în care copiii au mai mers la şcoală, nu ştim ce vom face deoarece ne descurcăm foarte greu cu finanţele. Avem datorii mari la utilităţi, iar cu plata salariilor angajaţilor din primărie abia facem faţă”, a spus contabila comunei, potrivit Monitorului de Botoșani.

În criză de fonduri, angajații s-au apucat să bată din poartă în poartă pentru a colecta impozite și taxe. „Agentul fiscal şi referentul au umblat pe teren pentru a încasa de la populaţie, am recuperat o parte din cei aproximativ 400.000 de lei pe care îi avem de încasat şi astfel am rezolvat şi luna aceasta. Am plătit celor de la energie electrică 3.000 de lei, fiindcă riscam să stăm fără curent”, a mai spus contabila.

„Eu nu am bani nici de salarii, nici de utilități. Cred că închid Primăria. Dacă nici luna aceasta nu primesc nimic, închid Primăria. Toată lumea pleacă acasă, pun lacăt pe ușă. Ce să fac?", spune Ștefan Cojocariu, primarul comunei Dimăcheni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri