Galerie Foto Un incendiu de proporții izbucnit acum două zile în Munții Șureanu s-a extins. Pompierii cară apă în spate până la 1.400 de metri

Data actualizării: Data publicării:
incendiu padure muntii sureanu
Incendiu de vegetație în Munții Șureanu. FOTO Facebook ISU Hunedoara

Incendiul de vegetație din Munții Șureanu, izbucnit sâmbătă, s-a extins. Opt hectare de teren sunt afectate, iar la fața locului intervin aproape 100 de pompieri. Ei sunt nevoiți să care apa în spate deoarece incendiul a izbucnit într-o zonă situată la mare înalțime.

Pompierii hunedoreni intervin şi luni pentru stingerea incendiului de vegetaţie uscată din golul alpin al munţilor Şureanu.

Focul, izbucnit sâmbătă în zona Vârful lui Pătru, s-a extins la aproximativ opt hectare de vegetaţie uscată, la o altitudine de aproape 1.400 de metri.

Incendiu de vegetație în Munții Șureanu. FOTO Facebook ISU Hunedoara
Incendiu de vegetație în Munții Șureanu. FOTO Facebook ISU Hunedoara

Peste 90 de pompieri cu 12 mijloace tehnice, acţionează la fața locului. Intervenţia este foarte solicitantă, deoarece echipele de intervenţie sunt nevoite să parcurgă pe jos, pe un teren abrupt, aproximativ două ore, până la zona afectată de incendiu.

Pompierii, pădurarii Direcţiei Silvice Hunedoara şi voluntarii au reuşit să evite extinderea incendiului. În zonă nu sunt amplasate localități sau cabane.

Echipele din teren folosesc apa cărată în spate în rucsaci special prevăzuţi cu instalaţie de dispersare a lichidului. Alimentarea cu apă se realizează din două rezervoare cu capacitate de 2.000 de litri transportate în zona montană cu autospeciale de teren, până unde permite drumul forestier. De asemenea, se acţionează cu echipamente de înăbuşire a arderii şi cu un utilaj greu pentru realizarea unei centuri de protecţie prin decopertarea solului.

În acest moment incendiul este mocnit, fără flacără deschisă şi cu degajare de fum. Urmează să se stabilească de ce a izbucnit acest incendiu de proporții. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri