Un judecător a primit în vizită un grup de elevi. Răspunsul copiilor la întrebarea: „Cine fac legile?”

Data publicării:
protest magistrati danilet inquam ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Judecătorul Cristi Danileț a spus, azi, pe Facebook, povestea unui judecător din sudul țării care a primit în vizită un grup de elevi. Potrivit lui Danileț, judecătorul a fost șocat de răspunsul copiilor.

protest magistrati danilet inquam ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

„Un judecător din sudul țării a primit astăzi vizita unor elevi la tribunal. La un moment dat el întreabă: „Știți cine fac legile pe care trebuie toți să le respectăm?”. Elevii au răspuns la unison: „Penalii!”. Șocat, judecătorul a început să explice că sunt oameni și oameni, că unii încalcă legea și alții nu, că nu e bine să generalizăm, dar că ar fi indicat ca atunci când votăm o persoană în organele statului să ne asigurăm că e cinstită.

Ei, dacă ar fi fost o vizită de asta la Guvern sau la Parlament și ar fi fost întrebați copiii „Știți cine ne judecă?”, eu mă îndoiesc că ar fi spus cineva „Statul paralel!”.

Pentru că în chestia cu „penalii” e un sâmbure de adevăr deoarece în Parlament sunt și infractori și spun asta pentru că unii au cazier judiciar. Dar chestia cu „statul paralel” e pur și simplu o invenție, fie și pentru faptul că în buletinul judecătorilor la rubrica vizând statul de care aparțin scrie, simplu, „România”. Ah, da, și niciunul nu are cazier judiciar. Căci a fi „penal (infractor)” e incompatibil cu a fi „judecător””, a scris pe Facebook judecătorul Cristi Danileț.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Postarea lui Cristi Danileț a strâns în jumătate de oră aproape 300 de like-uri pe Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri