Un laborator din Regatul Unit oferă 4000 de euro persoanelor care se oferă să se infecteze cu coronavirus

Data publicării:
laborator analize coronavirus
Credit line: Viktar Savanevch / Alamy / Alamy / Profimedia

Un laborator britanic oferă 3.500 de lire (circa 4.000 de euro) voluntarilor care se oferă să se infecteze cu noul tip de coronavirus, în cadrul unor teste clinice pentru a dezvolta un vaccin împotriva Covid-19, informează marţi mass-media locale citate de EFE, conform Agerpres.

Laboratorul Hvivo din estul Londrei se numără printre cele 20 de instituţii şi organizaţii publice din lume care încearcă să găsească un antidot la acest virus, un proiect estimat la peste 2 miliarde de dolari, potrivit The Times.

Potrivit ziarului, la aceste teste, care vor fi desfăşurate după ce vor fi obţinute toate avizele pertinente, 24 de voluntari vor fi injectaţi cu tulpini de coronavirus mai slabe decât Covid-19 (0C43 şi 229E) şi vor fi izolaţi timp de două săptămâni.

Voluntarii vor rămâne în carantină la Queen Mary BioEnterprises Innovation Centre, unde experţii vor supraveghea simptomele, similare celei unei gripe şi le vor administra noi antivirale pentru a le testa eficacitatea.

Potrivit mass-media britanice, obiectivul este de a dezvolta un vaccin care poate fi administrat persoanelor vârstnice şi celor vulnerabile începând de iarna viitoare, având în vedere că este puţin probabil să se obţină un antidot în perioada imediată.

Editor: A. D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri