Un liceu din Suceava le cere bani elevilor pentru a le elibera diplomele de Bacalaureat

Data publicării:
image-2017-07-12-21890872-0-chitanta-eliberare-diploma-bac

Un liceu din Suceava le cere absolventilor claselor a XII-a taxa pentru eliberarea diplomei de Bacalaureat, desi ministrul Educatiei, Liviu Pop, sustine ca “educatia este gratuita conform Constitutiei”, relatează Hotnews.

Elevii susțin că suma cerută fiecăruia depinde de la caz la caz. Liviu Pop a declarat că, în urma verificărilor făcute de ministerul său, taxa a fost decisa la nivelul Consiliului de Administratie, desi in Legea Educatiei Nationale nu este prevazuta perceperea unei astfel de taxe.

"Este o decizie la nivelul Consiliului de Administratie, care, din punctul meu de vedere este ilegala. Asta pentru ca de trei ani de zile Ministerul Educatiei Nationale asigura plata diplomelor pentru examenul de bacalaureat. Nu vad un motiv din partea CA sa ceara taxe suplimentare pentru eliberarea aesctor acte. Deocamdata, cazul este in atentia Inspectoratului Scoalar General Suceava. Asteptam finalizarea investigatiilor sa vedem ce aspecte juridice sta in spatele acestei decizii a CA-ului", a declarat pentru Hotnews ministrul Educatiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri