Sari la conținut

Un mall pune la dispoziția bucureștenilor 1.000 de locuri de parcare

Un centru comercial din zona Obor, mai exact pe Strada Ziduri Moși 23, pune la dispoziția bucureștenilor din apropiere o mie de locuri de parcare, în urma avertizărilor de vremea rea care vor afecta Capitala.

„Din cauza condițiilor meteo nefavorabile anunțate de administrația locală, Veranda Mall vine în ajutorul persoanelor care locuiesc în vecinătate. Astfel, cele 1000 de locuri din parcare sunt disponibile pentru persoanele care doresc să își lase mașina în siguranță, în intervalul 20 septembrie, ora 16:00 - 21 septembrie, ora 10:00. Menționăm că locurile vor fi disponibile în funcție de volumul de mașini parcate în următoarele ore”, a anunțat Veranda Mall.

Conform ANM, în Bucureşti, în jurul prânzului vor începe modificări ale vremii, iar după ora 18:00 vântul se va intensifica treptat, intervalul critic fiind între orele 20:00 şi 3:00, când vântul poate lua aspect de vijelie, cu viteze între 55 şi 65 de kilometri pe oră.

Precipitaţiile vor fi de 25 de litri/pe metru pătrat, putând să ajungă în unele cartiere şi la 35 l/mp, cantităţi ce vor fi înregistrate pe o durată scurtă de cel mult două ore.

Vântul va mai avea intensificări pe parcursul zilei de joi, dar rafalele vor ajunge până la cele mult 40 - 50 de km/oră.

Primarul general Gabriela Firea a cerut să fie toaletaţi copacii, pentru a nu exista riscul ca aceştia sau crengi să fie doborâte de vânt, a cerut verificarea panourilor publicitare şi a cerut poliţiei locale să discute cu diriginţii de şantier pentru a-şi pune în siguranţă utliajele şi macaralele care ar putea crea probleme în cazul rafalelor de vânt.

Proprietarilor de terase li s-a solicitat să îşi pună în siguranţă clienţii şi să aibă grijă ca umbrelele să nu se desprindă, la fel şi acoperişurile.