Un marfar cu 3.000 de tone de cărbune a deraiat lângă Filiași. Șase vagoane s-au răsturnat

Data actualizării: Data publicării:
marfar-deraiat-cfr
Un marfar cu 3.000 de tone de cărbune a deraiat lângă Filiași. FOTO: CFR SA

Un marfar care transporta peste 3.000 de tone de cărbune a deraiat marți, în apropiere de Filiași. Șase vagoane s-au răsturnat, iar circulația este complet blocată în zonă. Cel puțin trei trenuri cu pasageri au rămas blocate în câmp.

Garnitura feroviară, compusă din 39 vagoane, încărcate cu cărbune (3100 de tone), aparține operatorului național de transport feroviar de marfă și circula pe relația Motru Est - Cernele.

Deraierea celor 9 vagoane, dintre care 6 răsturnate, s-a produs între stațiile Răcari și Coțofeni.

marfar-deraiat-cfr1
Un marfar cu 3.000 de tone de cărbune a deraiat lângă Filiași. FOTO: CFR SA

O comisie de specialitate va ancheta evenimentul feroviar pentru a stabili cauzele producerii deraierii.

Pentru a asigura continuitatea transportului feroviar de călători, SRCF Craiova va asigura transbordare cu mijloace auto, pentru pasagerii din trenurile trasate să tranziteze această zonă, pe relația Filiași - Coțofeni.

Pasagerii trenului R 2080 au fost deja preluați de autocare.

Măsura de transbordare va fi menținută până la finalizarea tuturor intervențiilor necesare, în astfel de evenimente, de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe șina, retragerea lor în stație, inclusiv verificarea liniei și, în funcție de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparații la linie și la componentele infrastructurii feroviare, dacă situația o impune.

Potrivit companiei, personalul de specialitate al SRCF Craiova, prezent la fața locului, va lua toate măsurile care se impun în astfel de situații, pentru intervenția cu utilaje necesare repunerii pe șină vagoanelor răsturnate și eliberarea gabaritului, în vederea reluării traficului feroviar în condiții de siguranță.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri