Un medic cu venituri lunare de peste 3.000 de euro a luat mită de 62 de ori într-o săptămână de la pacienții cu cancer

Data actualizării: Data publicării:
medic care ia mita
Medic acuzat că a luat mită. Foto: Profimedia Images

Detalii revoltătoare apar în cazul doctoriței de la Spitalul Județean Suceava, care a fost reținută pentru mită, în urma unor descinderi la Secția de Oncologie. Potrivit anchetatorilor, în numai o săptămână, medicul a primit mită de 62 de ori de la pacienții cu cancer. Femeia a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

ACTUALIZARE 19.25 Şefa Secţiei de oncologie din Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, Anca Ababneh Dumitrovici, a fost arestată arestată preventiv pentru 30 de zile, pentru luare de mită în formă continuată. Decizia Tribunalului Suceava nu este definitivă și poate fi contestată.

Potrivit anchetatorilor, șefa secției de Oncologie de la Spitalul Județean Suceava este acuzată de luare de mită în formă continuată.

Procurorii și polițiștii au organizat un flagrant după ce mai mulți pacienți s-au plâns că le-ar fi cerut spagă ca să fie tratați.

După ce i-au percheziționat cabinetul medical și mașina, anchetatorii spun că au găsit dovezi pentru 64 de acte de luare de mită. 62 dintre acestea s-ar fi petrecut în doar o săptămână din luna decembrie.

Medicul ar fi primit de la bolnavii de cancer bani – câte 50, 100, 200 de lei – dar și alimente și bomboane.

Conform declarației de avere, șefa secției de Oncologie are un salariu lunar de 17.500 de lei (aproximativ 3.500 de euro) la spitalul județean, la care se adaugă venituri obținute de la două clinici private.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri