Un medic din Ploiești care a trimis o gravidă cu taxiul să nască în Capitală, copilul murind pe drum, scapă de acuzaţii prin prescriere

Data publicării:
femeie pe pat de spital
Sursa foto: Guliver/Getty Images

Un medic de la Maternitatea din Ploieşti cercetat pentru neglijenţă în serviciu şi vătămarea fătului după ce a trimis o gravidă cu taxiul să nască la un spital din Bucureşti, iar copilul a murit pe drum rămânând blocat în vaginul femeii, scapă de acuzaţii ca urmare a prescrierii faptelor. De altfel, dosarul a fost trimis în instanţă abia anul trecut, la opt ani de la comiterea faptelor şi când acestea erau deja prescrise.

Medicul Andreea Raluca Vasiloiu de la Maternitatea din Ploieşti, care în octombrie 2014 a primit în urgenţă o gravidă şi a trimis-o pe aceasta cu taxiul la un spital din Capitală, copilul murind pe drum blocat in vaginul mamei, scapă de acuzaţiile penale care i se aduc, la aproape nouă ani de la comiterea faptelor.

Un complet de la Judecătoria Ploieşti a constatat, la sfârşitul lunii aprilie, încetarea procesului penal ca urmare a prescrierii faptelor, scrie News.ro

Dosarul a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti abia în martie 2022, la opt ani de la comiterea faptelor, un prim termen fiind stabilit pentru luna mai. Abia în octombrie 2022, în camera preliminară, erau constatate legalitatea sesizării instanţei şi  legalitatea efectuării actelor de urmărire penală, fiind eliminate mai multe mijloace de probă. 

Pronunţarea stabilită iniţial pentru 29 martie 2023 a fost amânată de două ori.

Decizia instanţei consemnează că la data de 14.10.2019 a intervenit prescripţia penală atât pentru infracţiunea de ”vătămare a fătului”, cât şi pentru cea de ”neglijenţă în serviciu” şi implicit încetarea procesului penal.

Tânăra al cărei copil a murit la naştere este din localitatea Scorţeni şi s-a prezentat la spital in urgenţă, cu ambulanţa, având membranele rupte. Medicul Andreea Raluca Vasiloiu, în loc să o interneze în spital, i-a recomandat femeii să ia un taxi şi să plece la un spital în Bucureşti, lucru pe care tânăra viitoare mamă l-a şi făcut. Pe drum, copilul s-a nascut, însă a rămas blocat în vaginul mamei, decedând.

Medicul Andreea Raluca Vasiloiu continuă să profeseze la Maternitatea din Ploieşti, iar în această perioadă, este în concediu întrucât va deveni mamă, au declarat pentru News.ro surse din spital.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri