Un moldovean a fost prins în vama Sculeni când încerca să scoată din spațiul UE un Mercedes-Benz de 50.000 de euro

Data actualizării: Data publicării:
Mercedes Benz CLA
Sursa foto: Politia de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Mercedes Benz, fabricat în 2021, care nu avea dreptul să părăsească spaţiul comunitar, arată un comunicat al instituției.

În data de 04 aprilie a.c., în jurul orei 07.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un cetăţean moldovean, în vârstă de 31 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în Italia, an de fabricaţie 2021.

Sursa foto: Politia de Frontieră
Sursa foto: Politia de Frontieră

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză, polițiștii au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta figurează în proprietatea unei firme de închirieri auto din Italia şi nu are dreptul de a părăsi teritoriul U.E, fără acordul proprietarului de drept.

Cu privire la aspectele constatate, tânărul a declarat că a închiriat autoturismul în cauză de la o firmă de închirieri auto şi voia să ajungă în R. Moldova. Acesta a mai declarat că intenţiona să se întoarcă în Italia şi că nu avea cunoştinţă despre faptul că nu avea voie să părăsească spaţiul comunitar fără acordul proprietarului.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 250.000 de lei (50.000 de euro), a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri