Un nou deces în rândul cadrelor medicale. O asistentă din Botoșani a murit din cauza COVID-19

Data actualizării: Data publicării:
medic spital
Medicul Radu Tincu atrage atentia ca dintr-o criză sanitară, vom ajunge într-una umanitară. Foto: Profimedia

Încă un deces în rândul cadrelor medicale din cauza infecției cu noul coronavirus. O asistentă din Botoșani care a ajutat mai mulți pacienți să se vindece de virus a murit din cauza COVID-19.

Femeia avea 46 de ani și lucra la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Botoșani. În urmă cu câteva săptâmâni, s-a infectat. Pentru că starea sa de sănătate s-a înrăutățit, asistenta a fost transferată la Iași și internată pe secția Reanimare a Spitalului de Boli Infecțioase. În ciuda eforturilor medicilor, asistenta a decedat. 

"A fost o internare lungă în Terapie Intensivă, de aproape două săptămâni, a urmat tratamentul cu Remdesivir, a avut două rezultate negative la testul pentru SARS-CoV-2. Nu avea comorbidități care să determine o atât de mare imunodepresie sau afectare anterioară încât să putem spune că a avut un teren la care să ne facă să ne gândim că ar putea prezenta o formă atât de gravă. Ea, de la început, a fost internată la Terapie Intensivă", a declarat Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Editor: I. I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri