Un nou incendiu de proporții în Periș la batalurile unei foste ferme de porci. Oamenii, avertizați prin RO-ALERT: Miros înțepător

Data actualizării: Data publicării:
Un nou incendiu de proporții în Periș, unde ard zece hectare la batalurile unei foste ferme de porci. Oamenii, avertizați prin RO-ALERT
FOTO: Facebook Ministerul Mediului

Zece autospeciale de stingere intervin, luni dimineaţă, la un incendiu de vegetaţie în Periş, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov. A fost transmis şi mesaj prin RO-ALERT pentru sectorul 1, Periş, Snagov, Corbeanca, Buftea şi Otopeni.

Ard circa 10 hectare de teren, la batalurile fostei ferme de porci de la Periș, anunță ISU Bucureşti – Ilfov (ISUBIF).  

Mesajul transmis prin RO-ALERT atenționează că fumul este periculos și îndeamnă ca zona sa fie ocolită: "Incendiu de vegetaţie uscată şi alte materiale combustibile, zona Periş, degajări mari de fum/ miros înţepător. Ocoliţi zona. Accesaţi canalele media şi aplicaţiile din mediul online ale DSU şi IGSU pentru mai multe informaţii şi actualizări despre eveniment".

Intervenția pompierilor în zonă este dificilă.

Estimare meteo privind evoluția norului de fum din Periș: Vântul bate slab dinspre NE spre SV

ANM a transmis o estimare meteorologică privind evoluția norului de fum din zona Periș. Pe tot parcursul zilei, circulația aerului se va menține dinspre nord-nord-est spre sud-vest și va fi relativ slabă.

„La ora 09:30 circulația aerului se realizează din sector nord-estic. Vântul suflă în general slab, cu viteze la rafală de până la 10...15 km/h.”, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona Periș, meteorologii precizează că, pe tot parcursul zilei, circulația aerului se va menține dinspre nord-nord-est spre sud-vest și va fi relativ slabă, iar viteza maximă a vântului la rafală, după-amiaza, va fi de 25...30 km/h.

Citiți și:

VIDEO. Fumul care iese din pământ. Ce s-a întâmplat în cel mai recent episod de poluare din București

Amendă de 115.000 lei pentru poluarea de la Periş. Proprietarul firmei trebuie să ecologizeze terenul

În primăvara acestui an, un alt incendiu a avut loc în aceeași zonă, pe circa 30.000 de mp. Incendiul s-a extins, inclusiv la fostele bataluri de dejecţii.

Populaţia din zonă a resimţit mirosul greu şi extrem de deranjant.

Garda de Mediu a amendat atunci cu 115.000 de lei proprietarul fostei ferme de porci din Periş.

Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a anunțat atunci că a deschis o anchetă cu privire la incendiul din Periș, despre care ministrul Mediului, Costel Alexe, a susținut că este cauza poluării extreme din București.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri