Un nou incident în transportul cu tramvaiul din București: O șină s-a dilatat și a ieșit din asfalt

Data actualizării: Data publicării:
O sina de tramvai s-a dilatat si a ieșit din asfalt in bucuresti
O șină de tramvai pe traseul liniei 19 a ieșit din asfalt din cauza dilatării Foto arhivă: Digi24

O șină de tramvai de pe traseul liniei 19 din București s-a dilatat, s-a curbat și a ieșit din asfalt, miercuri după-amiază, din cauza temperaturilor ridicate. O echipa de intervenție a fost trimisă la fața locului și în cele din urmă, șina a fost înlocuită, dar în tot acest timp, traficul în zonă a fost blocat.

Incidentul a avut loc în jurul orei 15:30, atunci când o șină de pe linia tramvaiului 19, pe direcția Timpuri Noi spre Tineretului, s-a desprins, iar tramvaiele nu au mai putut trece. Circulația tramvaielor a fost blocată timp de 15-20 de minute, timp în care o echipă de intervenții a STB a remediat defecțiunea.

Deraierile și defecțiunile tramvaielor din București au început să fie tot mai frecvente. 26 din cei 130 de kilometri de șine nu au fost înlocuiți de mai bine de două decenii. Acestea s-au uzat în timp și sunt afectate puternic în zilele caniculare. O altă problemă este înierbarea liniilor de tramvai. Conducerea STB acuză primăriile că aduc gazon peste piatra spartă, înainte de repararea șinelor. 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri