Un nou test rapid produs în Ungaria pentru depistarea Covid-19. Cât de repede va fi gata rezultatul

Data actualizării: Data publicării:
Test PCR coronavirus

Cei care vor să afle dacă s-au infectat cu noul coronavirus ar putea avea la dispoziție o nouă varianță. Un nou test rapid PCR dezvoltat în Ungaria poate oferi rezultate în doar două ore, iar autoritățile din țara vecină intenționează să solicite producătorilor să mărească capacitatea de producție.

Testul ar reduce semnificativ timpii de aşteptare pentru diagnosticarea persoanelor cu infecţie cu coronavirus, a declarat marţi prorectorul Universităţii Semmelweis, relatează Agerpres.

Într-un interviu acordat postului public de radio Kossuth, Attila Szabo a declarat că testul accelerează procedura semnalând prezenţa virusului fără a fi nevoie să extragă mai întâi ARN-ul din probă, o etapă pe care testele anterioare nu au putut-o eluda. Testele rapide sunt fiabile şi "depinde acum de producător" să mărească producţia, a mai spus Szabo.

Și o echipă de cercetători români lucrează încă din luna iunie la un test rapid pentru depistarea coronavirusului, care va fi realizat de pacienți acasă și va fi realizat pe baza salivei. 

Echipa Institutului de Microtehnologie va lucra la teste timp de cel puţin un an de acum și este coodonată de medicul Ciprian Iliescu.

”Ne propunem standardizarea unui protocol rapid de extracţie a ARN-ului viral, acest lucru poate fi implementat în această pandemie, dar şi pe viitor, în detecţia altor patogeni”, preciza Graţiela Grădişteanu, cercetător ştiinţific în cadrul Institutului de Cercetare al Universităţii Bucureşti, la momentul anunțului testului rapid pentru depistarea coronavirusului, dezvoltat în România. 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri