Un nou transport cu 45 de tone de echipament medical din Coreea de Sud a ajuns pe aeroportul Otopeni

Data publicării:
avion nato

O aeronavă a Ministerului Apărării Naţionale a aterizat pe Aeroportul Otopeni cu un al doilea transport de materiale medicale din Coreea de Sud.

Cele 45 de tone de echipament medical au fost aduse cu o aeronavă C-17 Globemaster III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic, informează MApN, citat de Agerpres.

Au fost aduse 100.000 de combinezoane de protecţie, achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Echipamentele de protecţie vor fi distribuite, în funcţie de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătăţii şi echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne, cu mijloace de transport din dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi cu sprijinul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă.

România a semnat în anul 2008, ca membru fondator, Memorandumul de Înţelegere pentru constituirea Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic, alături alte nouă ţări NATO - Bulgaria, Estonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovenia, SUA şi Ungaria, şi două state membre ale Parteneriatului pentru Pace: Finlanda şi Suedia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri