Un paznic a furat timp de patru ani bunuri de 150.000 de euro de la angajatorul său

Data publicării:
Bărbat cu cătușe la mâini.
Foto: GettyImages

Două persoane au fost reţinute pentru 24 ore de poliţiştii din Neamţ, în urma unor percheziţii efectuate în cadrul unui dosar de furt calificat cu un prejudiciu de 150.000 de euro.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ, poliţiştii au fost sesizaţi de către administratorul unei societăţi comerciale din Vânatori-Neamţ cu privire la faptul că, în perioada 2018-2022, un bărbat de 51 ani, în calitate de paznic, ar fi sustras în mod repetat bunuri ce aparţineau societăţii comerciale unde acesta era angajat.

"Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Târgu-Neamţ, în urma activităţilor specifice desfăşurate, l-au depistat în flagrant pe bărbatul de 51 ani şi un alt bărbat, de 46 ani, din Vânători-Neamţ şi Nemţişor, în timp ce sustrăgeau motorină din incinta unui punct de lucru al societăţii. În urma percheziţiilor efectuate la imobilele celor două persoane, au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracţională a persoanelor vizate de anchetă, mai multe recipiente din plastic cu conţinut de motorină şi ulei, valuri din sârmă de diferite dimensiuni şi cutii cu cuie", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu, citată de Agerpres.

Aproximativ 2.500 de lei din prejudiciul estimat a fost recuperat şi predat persoanei vătămate.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 ore, fiind cercetaţi sub pentru furt calificat în forma continuată. Ei vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamţ, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri