Un pensionar a fost uitat de autorități într-unul din blocurile evacuate la Timișoara

Data publicării:
decontaminare 2

Un locatar a fost uitat de autorități în blocul din Timișoara care a fost evacuat luni seară pentru că se făcuse deratizare cu aceeași substanță folosită în imobilul unde au murit trei oameni. Bărbatul era singur și spune că și-a petrecut ultimele nopți în locuința sa, chiar dacă blocul era evacuat.

Blocul de pe Vaida Voievod 1 a fost evacuat luni seară, apoi locatarii au fost lăsați să intre în clădire, pentru ca ulterior să fie din nou evacuați. Bărbatul a stat în tot acest timp în clădire. Spune că a dormit și s-a uitat la televizor. Este pensionar, avea aprovizionarea făcută și a preferat să stea în casă. Abia joi dimineață a aflat că trebuie să plece din locuință.

- Nu v-a bătut nimeni la ușa să va evacueze?

- A bătut. Da' eu dacă văd o oră (la televizor), mă ia cu somnul.

- Și acum așteptați să intrați din nou? Ce v-au spus autoritățile?

- Până pe seară. Să se facă expertiză. Am frigider, tre' să-l scot măcar din priză. Păcat de el, îl stric, n-am bani să iau altul.

(sursa dialogului: Radio Timișoara)

Autoritățile n-au știut că locatarul rămăsese înăuntru. Locuința sa figura, totuși, ca evacuată. Întâmplarea a făcut ca jurnaliștii prezenți acolo joi dimineață - pentru că veniseră cei de la MApN să facă măsurători - să dea cu ochii de bărbat, care ieșise la o plimbare și pe care l-au întrebat unde a înnoptat în ultimele zile. Răspunsul lui a luat prin surprindere.

Deocamdată, autoritățile nu au putut oferi o explicație.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri