Un pensionar din Iași, despăgubit cu 10.000 de lei după ce și-a rupt mâna în fața unei farmacii

Data publicării:
alunecare gheata
FOTO: Shutterstock

Un pensionar din județul Iași a primit o despăgubire de 10.000 de lei din partea unei farmacii din Tătărași, după ce a alunecat pe gheața de la intrarea placată cu gresie a farmaciei, scrie Ziarul de Iași.

alunecare gheata
FOTO: Shutterstock

Incidentul a avut loc în urmă cu trei ani, când bărbatul avea vârsta de 68 de ani. El a intrat în farmacie pentru a-și cumpăra un creion nazal, dar când a ieșit din magazin, a coborât pe rampa destinată persoanelor cu handicap. Cum rampa era acoperită cu gresie, iar zăpada de deasupra nu fusese curățată, bărbatul s-a dezechilibrat și a căzut. El și-a rupt mâna, în urma accidentului.

El a acuzat în instanţă că ar fi cerut ajutor angajaţilor farmaciei, însă aceştia l-au sfătuit să meargă cu un taxi la spital. La spital ar fi stat trei ore în Unitatea de Primire Urgenţe, după care a fost operat, fiindu-i introduse două tije. Bărbatul a avut nevoie de 50-55 de zile de îngrijiri medicale, se mai arată în plângere.

În apărarea lor, reprezentanţii farmaciei au precizat că pensionarul a fost de vină, „întrucât, după ce a ieşit din famacie, a folosit în mod greşit rampa pentru a coborî, şi nu scara din faţa clădirii, cu men­ţiunea că ambele porţiuni erau proaspăt curăţate de angajaţii farmaciei“, se arată în motivarea instanţei.

Judecătorii au considerat că reprezentanţii farmaciei ar fi trebuit să ia măsuri pentru a împiedica alunecarea pe scările şi rampa din faţa unităţii, lucru pe care, de altfel, l-ar fi făcut după ce au fost daţi în judecată, reiese din motivare.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri