Pensionar păcălit de un bărbat care s-a dat drept angajat al unui furnizor de energie. Poliția face apel la prudență

Data actualizării: Data publicării:
Girofarul unei masini de politie de frontiera
Poliția face apel la prudență. Foto: Liviu Chirica/Inquam Photos

Polițiștii au reținut un bărbat care s-a dat drept angajat al unui furnizor de energie electrică și a luat de la un pensionar peste 600 de lei, sub pretextul că îi încheie un nou contract de furnizare, informează Agerpres. Bărbatul rețiunut a călătorit 70 de kilometri între două localități pentru a-și pune planul în aplicare.

Suspectul are 37 de ani şi este din localitatea Şagu, iar victima sa locuieşte în oraşul Ineu, aflat la o distanţă de 70 de kilometri.

"Atribuindu-şi calitatea de angajat al unei societăţi comerciale furnizoare de electricitate, şi-ar fi însuşit 635 de lei de la un septuagenar din Ineu, pentru a-l ajuta cu contractul de furnizare de energie electrică. În colaborare cu poliţiştii municipiului Arad, bărbatul a fost identificat şi ulterior depistat pe raza localităţii Sântana. În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, poliţiştii continuând documentarea activităţii sale infracţionale", a informat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

Poliţiştii au transmis o recomandare pentru populaţie, să nu permită accesul în locuinţă "celor care vin să prezinte diverse promoţii sau produse la preţuri imbatabile, în scop caritabil sau pentru efectuarea unor sondaje de opinie".

Dacă sună la uşă persoane ce pretind că reprezintă instituţii care oferă servicii publice, este recomandată verificarea documentelor de identitate şi a celor de serviciu.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri