Un polițist a șofat 15 ani fără permis. S-a întâmplat în Bolintin, unde sute de analfabeți au primit ilegal permise

Data actualizării: Data publicării:
politist generic maneca

Un poliţist din județul Giurgiu a condus 15 ani fără permis. Descoperirea a fost făcută de colegii săi, care i-au deschis dosar penal. A fost condamnat la un an și 3 luni de închisoare cu suspendare şi dat afară din sistem. Bolintin Vale este localitatea unde sute de analfabeți au permise de conducere ilegale.

Reporter - Există și o decizie a instanței de condamnare.

Nicu Gheorghe, fost polițist - Da. N-am nimic de comentat, n-am nimic de declarat.

Nicu Gheorghe, fost subofițer la Biroul Judiciar din cadrul Poliției Bolintin, s-a reprofilat. În urmă cu doi ani, după ce a fost condamnat cu suspendare, şi-a deschis un magazin alimentar şi o cârciumă, la 200 de metri de postul de poliţie. Şefii de la judeţ îi cunosc situaţia. Foştii săi colegi au închis ochii timp de 15 ani.

Ioana Sârbu, purtător de cuvânt IPJ Giurgiu: Poliția orașului Bolintin Vale s-a sesizat din oficiu în cursul anului 2014, mai exact în luna decembrie. A fost întocmit un dosar penal, care a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale. De asemenea, precizez faptul că începând cu anul 2016, polițistului în cauză i-au fost încetate raporturile de serviciu cu unitatea.

După ce a fost dat afară din poliție, Nicu Gheorghe a dat de permis și acum șofează legal.

Bolintin Vale este localitatea unde sute de persoane care nu știu să scrie și să citească au permise de conducere obţinute ilegal. Nicu nu a prins niciunul, cât timp făcea legea în localitate.

Ioana Sârbu, purtător de cuvânt IPJ Giurgiu: IPJ Giurgiu s-a sesizat din oficiu cu privire la comiterea unei infracțiuni din sfera la care faceți referire. Dosarul a fost declinat Parchetului de pe Tribunalul Giurgiu, în luna martie 2018, pentru competentă soluționare.

Problema nu pare a fi o prioritate pentru procurori. Dosarul prinde praf prin sertare, de mai bine de doi ani. Niciun angajat al Serviciului de Permise nu a fost luat la întrebări până acum.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri